© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Daugiau kaip pusė – 61,3 proc. – visuomenės nepritaria principiniam Lietuvos sprendimui priimti pabėgėlius, o 67,6 proc. respondentų blogai vertina ir visą ES politiką pabėgėlių klausimu, rodo spalį atlikta apklausa.

Nepritariančių teigimu, Lietuva yra nepajėgi pabėgėlių integruoti (25,2 proc.). Apklaustieji taip pat tikino esantys išsigandę migracijos mastų į Europą (20,9 proc.), buvo atkreipiamas ir dėmesys, kad tikrų pabėgėlių tarp jais prisistatančių – mažuma (15,2 proc.), rodo naujienų portalo delfi.lt trečiadienį skelbiama apklausa.

Lietuvos sprendimui priimti pabėgėlius pritaria 27,8 proc. žmonių. Tokį savo atsakymą jie grindžia ne tik tuo, kad tai – teisingas ir humaniškas sprendimas (10,2 proc.), noru solidarizuotis su Europa (6,7 proc.), bet ir tuo, kad pabėgėliai vis tiek neliks Lietuvoje (10,9 proc.).

Didesnė dalis apklaustųjų nesutiko ir su siūlomu priimti pabėgėlių skaičiumi – 1105. 42,5 proc. apklaustųjų nurodė, kad Lietuva neturi pinigų net tokio skaičiaus priėmimui. Savo ruožtu 18,4 proc. apklausos dalyvių tikino netikintys, kad tiek pabėgėlių Lietuva surinks. 16,4 proc. apklaustųjų teigė manantys, kad tai – optimalus skaičius Lietuvai. Daugiausiai tokių – tarp jaunimo iki 25 metų. Tačiau tik 1,4 proc. apklaustųjų pasiryžę priimti daugiau pabėgėlių.

Visuomenės nuomonės apklausą naujienų portalo delfi.lt užsakymu visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė “Spinter tyrimai” atliko spalio 16-26 dienomisTyrimo metu buvo apklausta 1011 respondentų, rezultatų paklaida – 3,1 procento.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: