Facebook.com archyvo nuotr.

Opozicinė Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) svarstytų galimybę prisidėti prie valdančiosios koalicijos, jeigu sulauktų tokio pasiūlymo, tačiau to greičiausiai neįvyks, šeštadienį per partijos tarybos posėdį sakė TS-LKD pirmininkas Andrius Kubilius.

“Mes atvirai pasakėme, kad jeigu jie (socialdemokratai – BNS), matydami tas savo sistemines problemas, svarstytų kokius nors pasikeitimus ar pakeitimus, kurie būtų tikrai naudingi Lietuvai, visos koalicijos mastu, mes pasiruošę būtume tai rimtai svarstyti, bet tikrai nesisiūlome į kažkokias valdžias ir valdančias koalicijas (…), bet vardan valstybės reikalų, esame pasiruošę svarstyti”, – kalbėjo A.Kubilius.

Tačiau konservatorių lyderis prognozavo, kad pasikeitimų valdančiojoje koalicijoje greičiausiai neįvyks iki pat kitų Seimo rinkimų.

“Bet, matyt, kad tokios sunkaus mąstymo perspektyvos nebus, nes atrodo, kad koalicija ir socialdemokratai nėra pasirengę kokioms nors didesnėms pertvarkoms, ir ta koalicija laikysis tokia, kokia yra. Čia nei mes, nei prezidentė per daug negalės ką nors pakeisti. Iš to seka, kad iki pat 2016 metų matysime, ką matėme jau per šitos koalicijos darbų pirmuosius jau beveik greitai prabėgusius porą metų: stagnaciją, neskaidrumą ir kitus panašius dalykus”, – valdančiuosius kritikavo Seimo opozicijos lyderis.

Kalbėdamas apie įvykusius Europos Parlamento ir prezidento rinkimus A.Kubilius teigė vertinantis juos teigiamai.

“Rezultatai tikrai neblogi, palyginti ir su ankstesniais rinkimais: jeigu pasižiūrėtume į balsų skaičius, tai 2009 metais laimėjome 150 tūkst. balsų, dabar beveik 200 tūkst. – tiek pat kiek 2012 metų Seimo rinkimuose. Taip, vietų gavome Europos parlamente mažiau nei turėjome po 2009 metų rinkimų, bet tie rinkimai buvo tuo unikalūs, kad visi mūsų konkurentai buvo tokie silpni, kad su 150 tūkst. balsų gavome dvigubai daugiau vietų nei dabar”, – kalbėjo A.Kubilius ir pabrėžė, jog rinkimai konservatoriams buvo naudingi ir tuo, kad jie buvo gerokai mažiau sėkmingi socialdemokratams.

Šeštadienį posėdžiaujantys konservatoriai taip pat diskutuos apie referendumą dėl draudimo parduoti žemę užsieniečiams bei aptars artėjančius savivaldos rinkimus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: