KaunoŽinios.lt archyvo nuotr.

Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) atsidarė paskyrą socialiniame tinkle “Twitter”, nors yra sakęs, kad vengs šios sistemos – tačiau per pirmąją parą jis įgijo beveik 80 tūkst. sekėjų.

Konservatorių lyderis, kurio paskyra vadinasi @David_Cameron, pirmąją žinutę paskelbė šeštadienio vakarą, savo partijos kasmetinio suvažiavimo centrinės Anglijos mieste Birmingame išvakarėse.

“Pradedu konferenciją šiuo nauju “Twitter” srautu apie mano kaip konservatorių lyderio vaidmenį. Pažadu, kad čia per daug žinučių nebus…” – D.Cameronas rašo paskyroje, kurios autentiškumą patvirtino “Twitter”.

45 metų trijų vaikų tėvas anksčiau yra sakęs, kad nenori skelbti asmeninių žinučių, nes kai jų tampa per daug, tai atrodo nepadoru.

Libano premjeras Najibas Mikati (Nadžibas Mikatis) tapo pirmuoju D.Cameroną per “Twitter” pasveikinusiu lyderiu.

Iki sekmadienio vakaro Jungtinės Karalystės premjeras paskelbė iš viso tris žinutes, iš kurių dviejose buvo pridėtos nuotraukos, kuriose D.Cameronas matomas ligoninėje ir televizijos studijoje.

D.Camerono sekmadienį didino paskyrų, kurių pranešimus jis stebi, skaičių.

Šeštadienio vakarą jų buvo tik keturios – Konservatorių partijos, užsienio reikalų sekretoriaus Williamo Hague’o (Viljamo Heigo), sveikatos apsaugos sekretoriaus Jeremy Hunto (Džeremio Hanto) ir Londono mero Boriso Johnsono (Boriso Džonsono), tačiau sekmadienį prenumeruojamų paskyrų padaugėjo iki 34, o jos visos priklauso torių įstatymų leidėjams.

Oficiali D.Camerono biuro Dauningo gatvėje “Twitter” paskyra turi 2,1 mln. sekėjų, tačiau žinutes joje skelbia administracijos darbuotojai, o ne pats premjeras.

D.Cameronas dar turės gerokai pasistengti, kad aplenktų opozicinės Leiboristų partijos lyderį Edą Milibandą, turintį apie 165 tūkst. sekėjų, nekalbant jau apie JAV prezidentą Baracką Obamą (Baraką Obamą), kurio pranešimus seka daugiau nei 20 mln. vartotojų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: