Robertas Kalinkinas / asmeninio archyvo nuotr.

Garsėjantis savo drąsiais sprendimais ir milžiniško atgarsio susilaukiančiomis reklamomis, dizaineris Robertas Kalinkinas žymus yra ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Vos per kelerius metus tapęs vienu geidžiamiausių vestuvinių ir visų kitų ypatingų progų suknelių bei kostiumų kūrėjų, jaunas dizaineris netruko susilaukti tiek teigiamų, tiek ir neigiamų atsiliepimų. Dizainerį stebėtinai atviram ir nuoširdžiam pokalbiui pakvietė „Knygos teatro” kūrėja aktorė Redita Dominaitytė.

Kaip sako pats Robertas Kalinkinas, savo vardu mados namus pastūmėjo pavadinti noras kurti išskirtinį ryšį su jo kūrybos – aprangos gerbėjais ir jo klientais. Kiekviena pastaba, kiekviena išsakyta nuomonė dizaineriui tampa aukso vertės ir į bet kurią iš jų siekiama kaip įmanoma labiau atsižvelgti. Skirtingai nei didieji mados vardai, Robert Kalinkin Fashion House siekia abipusio ryšio su bet kuriuo dėvinčiu jų vardo drabužius.

Nuo paprastų, bet skoningų marškinėlių iki 100 000 eurų kainuojančios ir deimantais bei auksu inkrustuotos vestuvinės suknelės, Robertas Kalinkinas savo kūrybos gerbėjams gali pasiūlyti išties platų mados arsenalą. Vis dėlto, ne visada viskas klostosi taip, kaip menininkas turbūt norėtų.

Daugybę laiko šiai veiklai paaukodavęs ir tik sunkiu darbu pasiekęs tai, ką turi dabar, Robertas Kalinkinas neišvengė problemų net su teisėtvarka. Dar 2012-ųjų rudenį Robert Kalinkin Fashion House kurtose reklamose figūravo stilizuoti jauni vyras ir moteris, o šalia jų – užrašai: „Jėzau, kokios tavo kelnės!“, „Marija brangi, kokia suknelė!“ ir „Jėzau Marija, koks stilius!“. Netrukus šios reklamos buvo apribos.

Visa ši situacija pasiekė net ir Europos Žmogaus Teisių Teismą, įsikūrusį Prancūzijos mieste Strasbūre. Viskas gerai – kas gerai baigiasi. Strasbūro teismas nustatė, jog Lietuvos institucijos dėmesį kreipė į tikinčiųjų pusę, jų jausmus, tačiau visiškai nepaisė kūrėjų saviraiškos, neapribotos menininkų laisvės.

Robertą Kalinkiną paskutiniu metu galima sieti ne tik su aukštąja mada, bet ir su savotiška gyvenimo filosofija. Drąsiai minčių nebijantis reikšti dizaineris nesibodi patarti tiek aprangos, tiek ir gyvenimo klausimais. Šeimą, kaip svarbiausią iš visų vertybių, įvardinantis menininkas teigia, jog būtent tokie dalykai negali būti pakeičiami niekuo – nei darbu, nei bet kokiais kitais siekiais.

Žiūrėkite video interviu:

Knygos teatro skaitymai su Robertu Kalinkinu. Dalinkitės pokalbiu, klauskite,kadangi už geriausią klausimą Robertas padovanos “Kalinkin Vilnius” maikutę!

Posted by Knygos teatras on 2018 m. gegužė 9 d.

Galima nė neabejoti, jog drąsių sprendimų ir skambių pasisakymų iš Roberto Kalinkino visi mada besidomintys dar tikrai sulauks. Trisdešimtojo gimtadienio belaukiantis dizaineris jau dabar yra įsitaisęs Lietuvos mados padangėje ir, panašu, niekur iš jos trauktis dar nesiruošia.

Daugiau įdomių pokalbių bei „Knygos teatro” naujienų: https://www.fb.com/knygosteatras/

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: