(c) Urtės Latkauskaitės nuotr.

Prasidėjus naujiems mokslo metams knygų ir vadovėlių įsigijimo klausimas tampa ypač opus dažnam moksleiviui. Dėl didelių vadovėlių kainų jie tampa ypač sunkiai įperkami tiems, kurie auga sunkiau besiverčiančiose šeimose. Kartais vienu vadovėliu mokykloje dalijasi net keli vaikai, nekalbant apie grožinės literatūros knygas, kurias vaikai retai gali rasti net ir bibliotekose.

Juk vaikams reikia skaityti ne tik mokyklinius vadovėlius, bet ir kitokias knygas. Grožinė literatūra – tai priemonė laisvalaikiui ir tobulėjimui. O vaikai, kurie nuo mažens skaito grožinės literatūros knygas, užauga įgiję platesnį akiratį, laisviau reiškia savo mintis, lavina intelektą.

Tad laisvalaikio portalas Laikas.lt nusprendė prisidėti prie šios problemos sprendimo ir nuo rugsėjo 20 d. iki spalio 29 d. septyniuose Vilniaus ir Kauno universitetuose organizuoja akciją „Dovanok skaitymo džiaugsmą vaikams!”, kurios tikslas – nutiesti draugystės tiltą tarp studentų ir moksleivių iš vargingesnių šeimų.

Daugiau nei mėnesį studentai galės atnešti „išaugtas” knygas į specialias dėžes universitetuose. O akcijos pabaigoje surinktos knygos ir vadovėliai keliaus į Vilniaus ir Kauno dienos centrus.

„Vaikams tai tikrai išskirtinė galimybė gauti reikiamas knygutes. Kalbėdami apie pratybas ar būtiniausius vadovėlius, susiduriame net su pedagogų nejautrumu. Vaikų dienos centrus lankantiems vaikams reikalinga parama. Tikimės, kad studentai išties nuoširdžią pagalbos ranką mažiesiems draugams”, – teigė vieno akcijoje dalyvaujančio vaikų dienos centro vadovė.

Už tris „išaugtas” – viena nauja

„Skatindami studentų aktyvumą ir siekdami, kad akcija būtų išties naudinga, įsipareigojame kiekvienos savaitės ir akcijos pabaigoje kruopščiai suskaičiuoti gautas knygas ir už tris studentų atneštas knygas padovanoti vieną naują vadovėlį ar grožinės literatūros knygelę”, – teigė laisvalaikio portalo Laikas.lt vadovė Simona Griniūtė.

Organizatoriai džiaugiasi, jog prie akcijos vykdymo prisidėjo aukštųjų mokyklų studentų atstovybės, o materialiai akciją remti sutiko telekomunikacijų bendrovės „CSC Telecom” ir „Eurocom”. „Plėtodami projekto idėją sulaukėme didelio palaikymo iš dienos centrų, kurie leido suprasti, kad tokia akcija yra reikalinga. Džiugu, kad tai aktualu ir studentų bendruomenei, sutikusiai įsitraukti į šią akciją. Be to, labai dėkojame geranoriškiems „CSC Telecom” ir „Eurocom” vadovams, kurie sutiko šią idėją paremti materialiai”, – teigė S. Griniūtė.

Kviečiame atverti savo širdis, nepatingėti nuvalyti dulkių nuo senų knygų lentynų ir padovanoti skaitymo džiaugsmą mažiesiems. Jūsų visų indėlis bus įvertintas ir prasmingai panaudotas.

Akcijoje dalyvauja šie universitetai: ISM, Tarptautinė verslo mokykla, Vilniaus pedagoginis universitetas, Mykolo Romerio universitetas, Vilniaus universitetas, Kauno technologijos universitetas ir Vytauto Didžiojo universitetas.

Akcijos metu surinktos ir rėmėjų padovanotos knygos bus išdalintos VšĮ „Gelbėkit vaikus” Vilniaus vaikų dienos centrams „Duok ranka”, „Svajonių laivas”, „Šaltinis” ir Antakalnio vaikų dienos centrui.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: