(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos tarnybos Sanitarijos inspekcija bendradarbiaudama su Centro seniūnija ir UAB „Nuaras“ rugsėjo 22-25 dienomis rengė viešąją akciją „Augink gyvūną atsakingai“. Jos metu Kauno miesto parkuose ir skveruose buvo tikrinama kaip gyvūnų augintojai laikosi Gyvūnų laikymo Kauno mieste taisyklių.

Akcijos metu nustatyti 56 Gyvūnų laikymo Kauno mieste taisyklių pažeidimai. Gyvūnų augintojams skirti 45 žodiniai įspėjimai, surašyti 7 Administracinių teisės pažeidimų protokolai. Rastas vienas benamis šuo, kuris pristatytas į „Gyvūnų globos namus“.

Minėtos akcijos tikslas buvo prevencinio pobūdžio – informuoti, patarti, rekomenduoti, sudrausminti, paskatinti gyvūnus auginti atsakingai. Sutikti 36 šunų augintojai, kurie savo gyvūnus užregistravę, vedžiojo su pavadėliais ir antsnukiais, bei, kaip ir pridera kiekvienam atsakingam šunų laikytojui, turėjo krepšelius gyvūnų išmatoms surinkti.

Registruotų gyvūnų duomenys buvo patikrinti VšĮ „Gyvūnų registravimo centro“ duomenų bazėje. Paaiškėjo, jog yra ir tokių šunų savininkų, kurie gyvūną užregistravę, tačiau nemoka Kauno miesto savivaldybės tarybos nustatytos vietinės rinkliavos.

Akcijos metu pastebėta nemažai nepilnamečių, vedžiojančių augintinius. Jiems buvo dalinamos Gyvūnų laikymo Kauno mieste taisyklės, aiškinama, jog visi šunys laikomi Kauno mieste turi būti užregistruoti. UAB „Nuaro“ darbuotoja dalino informaciją apie gyvūno registravimą ir dresavimą.

Įvertinus akcijos metu užfiksuotus pažeidimus, paaiškėjo, jog dažniausiai šunų augintojai pažeidžia Kauno mieste taisyklių punktą, reikalaujantį turėti krepšelius vedžiojamų viešose vietose gyvūnų išmatoms surinkti (18 neatsakingų augintojų). Nemaža dalis sutiktų šunų savininkų laiko neregistruotus gyvūnus (17 atvejų) bei vedžioja be pavadėlio ar antsnukio (12 atvejų).

Svarbi informacija augintinių šeimininkams:
• Jei jūsų gyvūnas dar nepaženklintas ir neužregistruotas, turėtumėte su gyvūnu atvykti į Šv. Gertrūdos g. 46. Darbo laikas I-V: 8-19 val., VI:10-15 val. Atsivežkite kartu ir augintinio skiepų pažymėjimą bei savo asmens dokumentą.
• Jei pastebėjote Gyvūnų laikymo taisyklių pažeidėjų, informuokite VšĮ „Gyvūnų registravimo centrą“ telefonu 32 23 33. Tuo pačiu telefonu skambinkite ir jei pastebėjote žiauraus elgesio su gyvūnais atvejį.
• Apie sužeistus ar ligotus šunis ir kates, kuriuos būtina gydyti ar globoti, praneškite telefonais: 32 23 33, 8 600 05 551. Darbo laikas I-V: 8-19 val., VI:10-15 val.
• Apie sužeistus ar ligotus laukinius gyvūnus gyventojai gali pranešti ir Gyvūnų globėjų asociacijai tel.: 8 655 70 058, 8 686 44 828.
• Dėl dingusio rasto gyvūno galite kreiptis ir į VšĮ „Gyvūnų registravimo centrą”. Kontaktai: Šv. Gertrūdos 46, tel.: 322 333, 8 603 25 580. Darbo laikas: I-V – 8-19 val., VI – 11-15 val.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: