Mini serialo "Wasteland" kadras

HBO Europe mini serialas ,Dykynė” (ang.Wasteland) – pirmasis didžiausias orginalus čekiškas kūrinys pagrįstas vien tik čekų talentais, kalbančiais jų gimtąja kalba. Štěpán Hulík, knygos ,,Degantys krūmai” autoriaus apibūdintas kaip ,,dramatiška istorija apie vieną mažo miestelio bendruomenę, kurią paveikia keletas paslaptingų ir šokiruojančių įvykių”.

Tai dar vienas sėkmingos vietinės HBO produkcijos pavyzdys. Pasakojjimas meistriškai pina asmeninį, visuomeninį ir ekonominį siužetą, sparčiai besikeičiančioje Europos valstybėje. Premjera sulaukė daugybės žiūrovų ir kino kritikų liaupsių.

Serialas susideda iš aštuonių epizodų, kuriuos prodiusavo du patyrę vadovai: apdovanojimus susižėręs komercijos direktorius Ivan Zachariáš ir kino režisierė Alice Nellis. Zachariáš turi visiškai unikalų erdvės pojutį ir išskirtinį vizualinį stilių, kuris buvo puikiai atvaizduotas ,,Dykynnėje”, o Nellis yra ypatingai patyrusi režisierė kuri puikiai perprato istoriją ir sugebėjo tinkamai nukreipti atktorius reikiama linkme.

Wasteland 4

Šaunusis dvejetukas sukūrė serijas per 9 mėnesius, kurių metu filmavimai daugiausiai vyko Čekijos Respublikoje ir Čekijos – Lenkijos pasienyje. Serijose filmavosi i čekiško kino žvaigždės: Zuzana Stivinova, Jaroslav Dusek, Eva Holubova ir Petra Spalkova.

Wasteland 2

Filmuotame mažame miestelyje Šiaurės Bohemijoje,,,Dykynėje” pasakojama istorija apie anglies kasybos kaimą kuris buvo sunaikintas dėl godumo ir paslapčių. Susidūrę su finansinėmis problemomis, su savo nedidele ir pažeidžiama ekonomika kuri yra prie žlugimo ribos, miestelio gyventojai turi išspręsti sunkią dilemą – ar parduoti savo namus anglių bendrovei, kuri nori gamtinių išteklių po žeme ar nepasiduoti savo beveik beviltiškai situacijai kurioje jie įstrigę.

Wasteland 3.jpg

Visko centre – ambicingas meras, siekiantis bet kokia kaina išlaikyti savo gyvenimo būdą… Tačiau prasideda keisti įvykia. Pirmiausia vietos gyventojai randa mirusius gyvūnus kabančius ant medžių, o tada dingsta ir paties mero dukra. Miestelis pradeda paieškas, tačiau jie ras kai ką kitą nei ieškojo – seniai palaidotas tiesas, ištrauktas iš giliausių ir tamsiausių miško vietų.

Wasteland 5

Ivan Zachariáš yra sakęs, kad atsižvelgiant į Čekijos kino industrijos istoriją, ,,Dykumos” kūrėjų komandos didžiausias siekis buvo būti išskirtiniais savo vizualiniu stiliumi, neepizodiniu istorijos pasakojimu, bei galiausiai, nepretenzinga aktorių vaidyba.

Mini-serialas nėra pagrįstas jokiais tikrais įvykiais ir priešingai nei kiti serialiai, buvo kurtas gerokai ilgiau ir ambicingiau dėka didelės HBO finansinės paramos.

Taip pat skaitykite: Desertas kino gurmanui – siaubo filmas ,,The Blackcoat’s Daughter”

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: