© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Nors didžioji dalis gyventojų referendume nepritarė atominės elektrinės statyboms Lietuvoje, tačiau šalies miestuose jų gyventojai bandomi įtikinti apie atominės energetikos naudą.

Lietuvos žaliųjų partija sulaukė nepatenkintų klaipėdiečių kreipimosi dėl jų mieste siuntinėjamų kvietimų ateiti į diskusiją „Kodėl ir kokios naujos energetikos strategijos reikia Lietuvai“. Kvietime teigiama, kad į šiuos klausimus atsakys UAB „Visagino atominės elektrinės“ generalinis direktorius Rimantas Vaitkus, kartu su vienos politinės partijos atstovais.

Per Vyriausybės valandą Seime ketvirtadienį Žaliųjų partijos lyderis L. Balsys taip ir neišgirdo aiškaus atsakymo iš ministro apie šią mokesčių mokėtojų pinigus švaistančią iš biudžeto finansuojamos įmonės vadovo veiklą. „Gerbiamasis Energetikos ministre, ar jūs gerbiate Lietuvos žmonių referendume pareikštą valią dėl Visagino atominės elektrinės?

Jei taip, kaip galėtumėte paaiškinti faktą, jog Visagino atominės elektrinės direktorius ponas Rimantas Vaitkus už mokesčių mokėtojų pinigus važinėja po Lietuvos miestus ir toliau skleidžia idėjas apie atominės elektrinės naudą bei būtinybę? Ar ketinate imtis kokių nors priemonių, kad šiuo klausimu, į kurį Lietuvos žmonės jau seniai atsakė, Vyriausybė išsakytų tokią poziciją, kaip buvo nuspręsta referendume, ir kad tokie savavališki veiksmai už mokesčių mokėtojų pinigus daugiau nesikartotų?“, – pasiteiravo L. Balsys.

„Labai ačiū už jūsų klausimą. Aš norėčiau patvirtinti, kad Vyriausybė labai rimtai vertina patariamojo referendumo rezultatus ir tai atsispindi darbo grupės išvadose. Manome, kad diskusija dėl branduolinės energetikos ateities turi būti vykdoma informuojant visuomenę ir atsakant į visus klausimus. Turi būti vertinamas visas kontekstas dėl galimo sprendimo tęsti branduolinį projektą“, – kalbėjo J. Neverovič.

Lietuvos žaliųjų partijos lyderio manymu, Vyriausybė turėtų elgtis garbingai ir pripažinti referendumo rezultatus, o ne ieškoti būdų, kaip juos apeiti ir toliau vykdyti atominės elektrinės propagandą naudojant mokesčių mokėtojų, nepritariančių elektrinės statyboms, pinigus. L. Balsys taip pat ragina visas Lietuvos politines jėgas susilaikyti nuo pigaus politikavimo ir gerbti Lietuvos žmonių referendume pareikštą valią.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: