Lietuvos krepšinio federacija ir 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionato organizacinis komitetas įspėja aistruolius dėl pavojų perkant bilietus į žemyno pirmenybes iš perpardavinėtojų.

„Pirkdami bilietus į 2011 m. Europos vyrų krepšinio rungtynes pagal skelbimus iš perpardavinėtojų ar įvairiose interneto svetainėse, žmonės rizikuoja sumokėti didžiulius pinigus „už orą“ arba įsigyti padirbtų bilietų, su kuriais jie nebus įleisti stebėti varžybų. Vienintelis oficialus bilietų į 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionatą yra bendrovė „Tiketa“, – sako „EuroBasket 2011” organizacinio komiteto vadovas Mindaugas Špokas.

Pastaruoju metu internete atsirado siūlymų pirkti bilietus į krepšinio rungtynes. Prekeiviai už bilietus neretai prašo nuo 3 iki 10 kartų brangiau nei oficiali jų kaina.

Oficialus 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionato bilietų platintojas „Tiketa“ šiandien oficialiai kreipėsi į Lietuvos teisėsaugos institucijas dėl prekybos čempionato bilietais interneto portale viagogo.com.

„Vilniaus apskrities Vyriausiajam policijos komisariatui pateikėme prašymą ištirti bilietų perpardavinėjimo minėtame portale aplinkybes. Siekdami apsaugoti krepšinio aistruolių interesus teisėsaugos institucijoms perduosime informaciją apie visus perpardavinėjimo atvejus, kurie taps mums žinomi“, – sako „Tiketos“ generalinis direktorius Andrius Žiauberis.

Pasak M.Špoko, tai, kad per pirmąją prekybos bilietais į 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionatą savaitę buvo išpirkti praktiškai visi bilietai į Lietuvos rinktinės rungtynes, nereiškia, kad aistruoliai nebeturės galimybių pažiūrėti nacionalinės komandos varžybų.

„Rinktinės rėmėjai jau kovo mėnesio pabaigoje planuoja įvairias akcijas, kurių metu pasiūlys bilietų į 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionatą. Taip pat tikimės, kad turėsime galimybių padidinti žiūrovų vietų skaičių Panevėžio ir Kauno arenose. Gali būti, kad dalis užsienio krepšinio federacijoms skirtų bilietų taip pat grįš į Lietuvą. Visi jie bus parduoti viešai, iš anksto informavus Lietuvos krepšinio aistruolius“, – informavo M.Špokas.

„EuroBasket 2011“ organizacinio komiteto informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: