Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Lietuvos rizikos kapitalo fondų valdytoja “BaltCap” kartu su partneriais investavo į lietuvių kuriamą mobiliąją renginių rezervavimo programą Londono miestui.

“BaltCap” investavo 1,7 mln. JAVdolerių (4,5 mln. litų) kartu su vienais didžiausių Europos rizikos kapitalo fondų “Wellington Partners”, “Octopus Investments” bei keliais verslo angelais. Didžiąją dalį investavo pastarieji fondai, kiek mažiau – “BaltCap”, BNS sakė “BaltCap” investicijų vadovas Kornelijus Čelutka.

K.Čelutka teigė, jog pagal investicijų sutartį tikslios investicijų dalys ir struktūra neatskleidžiama, tik skelbiama, kad programą “Yplan” kuriančiai įmonei vadovaus Rytis Vitkaukas.

“BaltCap” teigia, jog programa yra pirmoji pasaulyje vien mobiliesiems įrenginiams skirta renginių programa. Klientai jau gali pasinaudoti paskutinės minutės pasiūlymais ir nusipirkti bilietus į neparduotas renginių vietas.

“BaltCap” į mobiliąją programą investavo per šiemet įsigytą mobiliosios komercijos sprendimų bendrovę “YP MobileWorks”. Anot K.Čelutkos, nutarta, kad globaliai rinkai skirtas programų platformas ir programėles turėjusi kurti bendrovė pirmiausia orientuosis į Londoną.

“BaltCap” liepą suteikė pradinį kapitalą įmonei. Sandorio suma neskelbta.

Anot “BaltCap”, “Wellington Partners” bei “Octopus Investments” yra suteikę pradines investicijas jau spėjusioms pagarsėti ITkompanijoms, pavyzdžiui, “Spotify”, “Hailo”, “Graze.com”, “Zoopla”, “SwiftKey”.

Į mobiliąją programą taip pat investavo grupė verslo angelų iš technologijų ir pramogų sektoriaus – vienas lastminute.com įkūrėjų Brentas Hobermanas, verslo socialinio tinklapio “LinkedIn” patarėjų tarybos narė Sherry Coutu (Šeri Kutu), booking.com atstovas Andy’is Phillipsas (Endis Filipsas), bendrovės “Ideo” atstovas Tomas Hulme (Hiulmė), taip pat Peteris Readas (Rydas) iš “Songkick”, “Techlightenment” atstovas Gi

Fernando bei vienas “Chemical Brothers” vadovų Robertas Linney’is (Lynis).

Registrų centro duomenimis, padidinus kapitalą, nuo liepos 19 dienos “BaltCap” valdo 97 proc. “YP MobileWorks” akcijų, likusius 3 proc. – įmonę įkūręs R.Vitkauskas.

“BaltCap” į įmonę investavo per Lietuvoje veikiantį fondą “Lithuania SME Fund”, pagal kurio veiklos sąlygas, maksimali investicijų į vieną įmonę suma yra 10 mln. litų – maksimaliai 5 mln. litų iškart ir dar 5 mln. litų bent po 12 mėnesių.

“BaltCap” per dvejus metus Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse ketina investuoti daugiau kaip 200 mln. litų valdomų fondų lėšų.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: