© Linos Fridrikaitės nuotr. / KaunoZinios.lt

Po keletos šiurpių vaizdo įrašų, kurie buvo įkelti ir transliuojami per ,,Facebook“, socialinės žiniasklaidos milžinas nusprendė sustiprinti apsaugą.

Socialinis tinklas paskelbė pranešimą apie papildomų darbuotojų, kurie galės greičiau reaguoti ir pašalinti netinkamus įrašus, paiešką. Apie šį tikslą savo paskyroje pranešė pats Markas Zuckerbergas.

,,Per pastarąsias keletą savaičių, mes pastebėjome, kad žmonės kenkia sau ir kitiems socialiniame tinkle ,,Facebook“. Jie talpina vaizdo įrašus susijusius su smurtu. Tai skaudu, todėl mes turime padaryti tai, kas yra geriau mūsų bendruomenei.“ – parašė Zuckerbergas. ,,Jei mes ketiname sukurti saugią bendruomenę, turime greitai į tai reaguoti. Juk dirbame tam, kad dėl šių vaizdo įrašų galėtume imtis tinkamų veiksmų.“

,,Facebook“ jau seniai yra sukūręs paslaugą, leidžiančią transliuoti gyvai. Todėl yra labai sunku skubiai pamatyti transliuojamus siaubingus dalykus. Netinkamas turinys gali psichologiškai sužaloti ar kitaip paveikti daugybę vartotojų. Šiandieną šio socialinio tinklo turinio stebėtojų bendruomenę sudaro 4500 žmonių, kurie kiekvieną dieną peržiūri dešimtis tūkstančių susijusių su galimai įžeidžiančiu turinu ar kitaip Facebook taisyklių neatitinkančių video. Iš viso ,,Facebook“ turi apie 17050 darbuotojų.

Nauji darbuotojai bandys spręsti šią socialinių tinklų milžiną kamuojančią problemą. Smurtas, transliuojamas per ,,Facebook“ gyvai neturėtų pasiekti vartotojų. Pastarąjį mėnesį Tailande buvo tiesiogiai transliuotas kūdikio nužudymas, Alabamoje vyras nusižudė besifilmuojant, o Ohajo valstijoje vyras įkėlė žmogžudystę į savo profilį.

Ekspertai mano, kad vienintelis būdas spręsti šią problemą yra masiškai samdyti žmonių šiai problemai spręsti, ir stengtis, kad programinės įrangos automatiškai identifikuotų netinkamą turinį. Šiuo metu, šį darbą atlieka tūkstantis darbuotojų iš Pietryčių Azijos.

Taip pat skaitykite: Ryžtingas ,,Facebook“ žingsnis prieš pornografinių nuotraukų skleidimą

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: