Organizatorių archyvo nuotr.

Šiuolaikinėje visuomenėje pastaruoju metu stengiamasi nepraleisti socialinių problemų pro akis. Patyčios, lyčių nelygybė, neįgaliųjų integracija į mums artimą aplinką – šios ir kitos įsisenėjusios problemos mėginamos spręsti kuo garsiau, žmonės raginami netylėti. Regis, žmonių įsitraukimas ir susidomėjimas didėja, tačiau ar galima tvirtai teigti, kad vienodai ne visiems? Kaune gegužės 10-11 dienomis vyksiantis Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Studentų atstovybės organizuojamas „Pavasario festivalis“ šiais metais vadovaujasi šūkiu „Vienodai ne visiems!“ ir kviečia visus žmones nelikti abejingais kai yra paliečiamos socialinės problemos.

„Pavasario festivalio“ metu Kauno miesto erdvėse vyks įvairūs judrieji renginiai, konferencijos, pokalbiai. Tikimasi, kad ypatingo dėmesio šiais metais sulauks Socialinis forumas, kuris vyks VDU Daugiafunkciniame studijų ir mokslų centre. Socialiniame forume dalyvaus dainininkė, socialinių projektų kūrėja, reklamos agentūros „Adell Taivas Ogilvy“ vadovė Dovilė Filmanavičiūtė, dar žinoma pseudonimu Miss Sheep. Taip pat pirmojoje VDU Gyvojoje bibliotekoje bus galima išsirinkti kiekvienam įdomias, patrauklias „knygas“ ir susipažinti su  jų istorijomis.

Paklausus, kaip gimė toks festivalio šūkis, Vytauto Didžiojo universiteto Studentų atstovybės ryšių su visuomene koordinatorė Rūta Šerpytytė pasakoja: „Ilgai svarstėme, kokią žinutę komunikacijoje turėtų nešti šis pavasario festivalis. Galvojome apie jo vertybes, prasmę ir nusprendėme, kad šiemet paprasto šūkio neužteks. Pavasario festivalis kalbės apie socialines problemas, atskirtį, nelygybę, stereotipus. Todėl Pavasario festivalio žinutę galime suprasti dviprasmiškai: vienodai ne visiems – nes ne visi šiandien yra vertinami vienodai, o tai yra problema – ir vienodai ne visiems, nes yra žmonių, kuriems šios problemos ne vienodai ir tai įrodysime festivalio metu!“.

Nors šiais metais Pavasario festivalis koncentruojasi į socialines problemas, tačiau nebus pamirštos ir kiekvienais metais rengiamos kvidičo, krepšinio, tinklinio ir kitų sporto šakų varžybos, šokių pamokos, kūrybinės dirbtuvės. Taip pat, po kelerių metų pertraukos sugrįš akustinės muzikos vakaras, šiemet pasivadinęs „Mano Matrica Tu“. Festivalį vainikuos uždarymo koncertas su garsiais Lietuvos atlikėjais.

Daugiau informacijos: www.pavasariofestivalis.lt, www.facebook.com/pavasariofestivalis

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: