(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Švaros mėnesiu laikomą balandį Kauno daugiabučių namų gyventojai turės progą ne tik apsitvarkyti, bet ir atsikratyti nereikalingų daiktų. Tvarka daugiabučių namų rūsiuose ir laiptinėse besirūpinantys administratoriai gyventojams sudarys progą apsikeisti sendaikčiais ir šiaip vertingais, tačiau nenaudojamais daiktais.

„Namų rūsiuose, sandėliukuose ar palėpėse gyventojai kaupia nenaudojamus, tačiau kartais vertingus daiktus, kurių gali prireikti kitiems. Net ir nenaudojamą, tokį turtą išmesti gaila. Tačiau jį iškeisti į kitą naudingą daiktą, padovanoti ar parduoti už simbolinę sumą – visai kas kita”, – sakė bendrovės „City Service” atstovas Vilius Mackonis.

Prie „City Service” inicijuojamos akcijos Kaune prisijungs „Namų priežiūros centras” ir „Žaidas”.

Apsikeitime sendaikčiais norintys dalyvauti gyventojai kviečiami nuo balandžio 20 iki gegužės 1 dienos į jų daugiabučius namus administruojančią bendrovę pristatyti iškeisti norimo daikto nuotraukas, aprašymą ir palikti kontaktinį telefono numerį. Palikta informacija bus perduota sendaikčių įsigyti norintiems žmonėms. Taip pat skelbimus galima siųsti el. paštu keiskis@cityservice.lt.

„Neabejoju, kad sendaikčius atiduoti ir jų įsigyti norinčių žmonių yra nemažai – mes jiems padėsime vieniems kitus surasti. Administratoriai bus tik informaciją perduodantys tarpininkai, o kokiu būdu apsikeisti daiktais, tiesiogiai tarsis patys savininkai”, – aiškino V.Mackonis.

Pasak jo, apsikeisdami nereikalingais daiktais, gyventojai tuo pačiu turės progą ištuštinti sandėliukų, rūsių koridorius, palėpių praėjimus. Daiktais užverstos daugiabučių bendrojo naudojimo patalpos neatitinka priešgaisrinių reikalavimų, kyla pavojus, kad gaisro atveju ugniagesiai negalės laiku lokalizuoti ugnies židinio.

Pasitaiko, kad namų bendrojo naudojimo erdvėse sandėliuojami nebenaudojami baldai, santechnikos reikmenys ar automobilių padangos, kurios apriboja patekimą į patalpas gaisro atveju.

„City Service” organizuojamoje akcijoje dalyvaus daugiau kaip 20 daugiabučius namus prižiūrinčių įmonių keturiuose didžiausiuose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: