© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Gegužės 1–15 dienomis, Kauno „Fluxus ministerija“, įsikūrusi buvusiame „Lituanicos“ batų fabrike (Jonavos g. 3), kviečia apsilankyti menininkės A. Vaupšienės parodoje „Trys istorijos“ bei pasižiūrėti jos dukros L. Vaupšaitės pirmąjį režisuotą filmą „Emocinė policija“.

Audronė Vaupšienė, dar žinoma kaip Audra Vau, savo fotografės karjerą pradėjo 1996 metais, įkūrus vieną pirmųjų sėkmingai veikiančių mados fotografijos ir komercijos studijų Lietuvoje.

A. Vaupšienė yra įgyvendinusi nemažai skirtingų projektų, dalyvavusi įvairiose parodose, naują savo projektą – parodą „Trys istorijos“ autorė pristato, kaip asmeninį menininkės santykį su atmintimi ir jos vaizdavimu.

Parodą sudaro trys dalys: „Instrukcija“, „Be pavadinimo“ ir „Ekshumacija“. „Ekshumacijos“ ciklą sudaro  antkapius puošiančių nespalvotų fotografijų reprodukcijos. Jos byloja fotografijos ir mirties santykį. Likusiose dalyse menininkė vaizduoja nuteistojo „aš“ praradimą bei mažo berniuko atliekamus karate pratimus, kaip būdą pasisemti iš savęs jėgų.

„Fluxus ministerijos“ teatro salėje lankytojai taip pat kviečiami apsilankyti menininkės dukros Lukrecijos Vaupšaitės filme „Emocinė policija“. Tai filmas apie mistišką vietą, kurioje žmonės gali užregistruoti neįprastus „nusikaltimus“: širdies sudaužymą, dėmesio stoką. Pagrindinė filmo herojė Beatričė, kurią vaidina autorės jaunesnioji sesuo Marija Vaupšaitė, kreipiasi į Emocinės policijos biurą, prašydama suteikti naujos vilties.

Filmo pagrindinė idėja kilo iš asmeninės režisierės patirties. Jausdama neseniai nutrūkusios draugystės skausmą, L. Vaupšaitė mąstė, ar įmanoma išmatuoti patirtą skausmą ir žalą. Tuomet autorei ir gimė mintis, kad galėtų egzistuoti vieta, kurioje žmonėms būtų suteikiama emocinė pagalba.

Su meno projektais lankytojai gali susipažinti „Fluxus ministerijos“ antrame aukšte. Filmą „Emocinė policija“ galima išvysti teatro salėje nuo antradienio iki sekmadienio, 14.00–20.00 valandomis, o parodą „Trys istorijos“ aplankyti parodų salėje „Fluxus ministerijos“ darbo metu.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: