Jonas Valančiūna ir Kamilė Nacickaitė išrinkti geriausiais 2017-ųjų krepšininkais | LKF nuotr.

Geriausių 2017-ųjų krepšininkų rinkimų, kuriuos drauge su DELFI ir degalinių tinklu EMSI organizavo Lietuvos krepšinio federacija (LKF), laureatais tapo Jonas Valančiūnas ir Kamilė Nacickaitė. 25-erių Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas geriausiu šalyje pripažintas po pertraukos, tačiau ketvirtą sykį karjeroje, o 28-erių Lietuvos rinktinės gynėja – antrus metus iš eilės.

„Visų pirma, ačiū visiems sirgaliams, kurie dalyvavo rinkimuose ir balsavo. Kaip visada sakau: krepšinis yra komandinis žaidimas, todėl prie kiekvieno individualaus laimėjimo visada prisideda ir visa komanda – žaidėjai, treneriai, personalas. Visiems jiems – tiek Toronto „Raptors“ klube, tiek Lietuvos rinktinėje, taip pat esu labai dėkingas.

Gaila, kad šiais metais Lietuvos krepšinio sirgalių nepavyko pradžiuginti medaliais Europos čempionate, tačiau manau, kad visiems mums – žaidėjams – tai bus kaip papildoma motyvacija kovojant dėl kelialapio į 2019-ųjų pasaulio čempionatą Kinijoje, kur stengsimės grumtis dėl apdovanojimų“, – Krepšinis.lt sakė J. Valančiūnas, geriausiu Lietuvos žaidėju išrinktas ketvirtą kartą karjeroje.

Prieš tai Jonas metų laureatu tapo 2011, 2012 ir 2014-aisiais.

Praėjusį sezoną su „Raptors“ klubu J. Valančiūnas nužygiavo iki NBA Rytų konferencijos pusfinalio, šį sezoną lietuvio atstovaujama komanda savo konferencijoje vėl kovoja dėl aukščiausių pozicijų, o pats vidurio puolėjas per rungtynes vidutiniškai pelno po 11,2 taško ir atkovoja po 8 kamuolius.

2017-ųjų Europos čempionate, kuriame Lietuvos rinktinė neįveikė aštuntfinalio barjero, J. Valančiūnas vidutiniškai pelnė po 15,8 taško ir atkovojo po 12 kamuolių.

Antrą vietą geriausių krepšininkų rinkimuose užėmė Indianos „Pacers“ aukštaūgis Domantas Sabonis, trečią-ketvirtą vietas pasidalijo dar du puolėjai – Kauno „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas ir pernykštis laureatas Mindaugas Kuzminskas, atstovaujantis Milano „AX Armani“ komandai. Geriausių penketuką užbaigia „Žalgirio“ puolėjas Edgaras Ulanovas.

Tuo metu geriausia Lietuvos krepšininke antrą kartą per karjerą ir antrus metus iš eilės išrinkta K. Nacickaitė džiaugėsi išsaugotu sirgalių pasitikėjimu.

„Labai malonus pripažinimas. Tikrai džiugina, kad turiu tokį didelį sirgalių palaikymą, kurio nesitikėjau. Labai viliuosi, jog 2018-ieji metai bus pergalingi ne tik man, bet ir Lietuvos moterų rinktinei, su kuria siekiame įgyvendinti iškeltus uždavinius. Labai ačiū visiems tiems, kurie manimi tiki ir balsavo už mane“, – sakė antrą kartą geriausia šalyje išrinkta K. Nacickaitė.

Praėjusį krepšinio sezoną K. Nacickaitė užbaigė atstovaudama Maskvos „Dinamo“ komandai Rusijoje, o šiuo metu rungtyniauja Turkijoje, Adanos ASKI gretose. Šios šalies čempionate per rungtynes lietuvė vidutiniškai pelno po 16,4 taško ir atlieka po 1,7 rezultatyvaus perdavimo.

2019-ųjų Europos čempionato atrankos varžybose Lietuvos rinktinei K. Nacickaitė per rungtynes vidutiniškai pelno po 14 taškų.

Antrą vietą geriausių šalies krepšininkių rinkimuose užėmė Gintarė Petronytė (Stambulo „Galatasaray“), trečią – Laura Svarytė (Krasnojarsko „Jenisej“), ketvirtą – Neringa Skadaitė (Marijampolės „Sūduva“), penktą – Santa Okockytė (Vaserburgo TSV 1880).

Geriausi šalies metų krepšininkai renkami jau dešimtą kartą. 2008-aisiais geriausiu buvo išrinktas Ramūnas Šiškauskas (vyko bendri moterų ir vyrų rinkimai), 2009-aisiais – G. Petronytė ir Linas Kleiza, 2010-aisiais – Sandra Linkevičienė ir Linas Kleiza, 2011-aisiais – Rima Valentienė ir J. Valančiūnas, 2012-aisiais – S. Linkevičienė ir J. Valančiūnas, 2013-aisiais – Lina Pikčiutė ir Mantas Kalnietis, 2014-aisiais – G. Petronytė ir J. Valančiūnas, 2015 – G. Petronytė ir Jonas Mačiulis, pernai – K. Nacickaitė ir Mindaugas Kuzminskas.

musukrepsinis.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: