(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Sekmadienį Vilniuje, „Lietuvos ryto“ arenoje pirmą kartą surengtame Dipolio krepšinio turnyre jėgas išbandė ir Kauno bei Vilniaus miesto savivaldybių komandos. Nors Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas pelnė beveik pusė komandos taškų, tačiau jo vadovaujamai komandai teko pripažinti Vilniaus pergalę rezultatu 105:55.

Vilniečiai jau nuo pirmų varžybų minučių perėmė iniciatyvą į savo rankas ir stengėsi kuo skubiau atitrūkti nuo savo varžovų. Gerai žaidusiam ir 25 taškus pelniusiam Kauno miesto vadovui plojo ne tik iš Kauno palaikyti savo komandos atvykę sirgaliai, bet ir kolegos iš Vilniaus miesto savivaldybės. Sirgaliai negailėjo merui pagyrų ir garsiai iš tribūnų siūlė net žaisti „Žalgiryje“. Tačiau ne veltui sakoma, kad varžybų negali laimėti vienas žaidėjas.

Vilniaus miesto savivaldybės komandoje nesulaikomas buvo Jonas Sidaravičius, pelnęs 23 taškus. 17 taškų pridėjo Etikos ir nusižengimų tyrimų poskyrio vadovas Vidas Patackas, 13 – Valdas Liegus. Kauno komandoje dar pasižymėjo ir 10 taškų pelnė Sekretoriato darbuotojas Simonas Kairys.

Kauniečiai aikštelėje greitai pajuto, kad susidūrė su aukštesnio nei mėgėjų lygio krepšininkais. „Jeigu norime kartu kurti dvimiestį, labai svarbu nuoširdūs ir garbingi santykiai bei „fair play“ žaidimas. Juk atvykome pažaisti ir pabendrauti su kolegomis, o ne grumtis aikštelėje su pusiau profesionalais“, – pastebėjo Kauno meras A.Kupčinskas.

Kauno komandoje žaidė trys miesto tarybos nariai, be mero dar rungtyniavo Marijus Panceris ir Gediminas Budnikas, tuo tarpu Vilniaus rinktinėje komandoje nebuvo nė vieno tarybos nario. Komandą nuo atsarginių suolelio palaikė tik Vilniaus vicemeras Gintautas Babravičius.

„Kauno komandoje žaidė mėgėjai, kurie treniruojasi vieną du kartus per savaitę. Visi jie dirba savivaldybėje. Tačiau aikštelėje greitai pajutome, kad varžovai yra kitokio meistriškumo, lyg būtų atsiųsti iš kitos lygos“, – sakė ir Kauno miesto savivaldybės Informacinių technologijų skyriaus vedėjas Vytautas Augonis.

Pavasariop Kaune bus rengiamos atsakomosios varžybos tarp Vilniaus ir Kauno komandų. Kauno meras apdovanojimų ceremonijoje juokavo, jog prie Kauno ribos Vilniaus savivaldybės komandą pasitiks Savivaldybės Kontrolieriaus ir Viešosios tvarkos tarnybos darbuotojai, kurie patikrins atvykstančiųjų kilmę, be to, į Kauną „legionieriai“ nebus įleidžiami.

Miesto tarybos narys M.Panceris tikisi, jog į Kauną nepasididžiuos atvykti ir į aikštę išbėgti bent jau Vilniaus meras Vilius Navickas, vicemeras G.Babravičius ir tarybos narys Darius Maskoliūnas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: