(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Pirmadienį Kauno miesto savivaldybės didžiojoje salėje Kauno „Saulės“ gimnazijos moksleiviai ir jų mokytojai surengė netradicinę pilietinio ugdymo pamoką.

Švietimo tarybos nario, mokytojo istoriko Zigmo Tamakausko iniciatyva moksleiviai buvo pakviesti į Savivaldybės didžiąją salę, kurioje vyksta svarbiausi miesto renginiai, minėjimai, Tarybos posėdžiai.

Istorikui Z. Tamakauskui pamoką padėjo vesti „Saulės“ gimnazijos mokytojai Solveiga Laučienė, Valdemaras Jaruševičius, Laima Girdauskienė, Rūta Barkauskaitė.

„Šiais metais nusprendėme suorganizuoti moksleiviams pilietinio ugdymo pamoką artėjančios Konstitucijos dienos proga. Konstitucija yra mūsų valstybės pagrindas. Visi žinome savo teises, tačiau labai dažnai pamirštame, jog turime ir pareigų. Ši pamoka leis moksleiviams daugiau sužinoti apie dabartinę mūsų šalies Konstituciją, apie prieš tai buvusias“, – kalbėjo šios netradicinės pamokos iniciatorius Zigmas Tamakauskas.

Pamokoje taip pat dalyvavo Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, mero pavaduotojas Stanislovas Buškevičius, administracijos direktoriaus pavaduotojas Zenonas Abramavičius, Socialinių, sveikatos ir šeimos reikalų komiteto pirmininkė Loreta Kudarienė.

„Malonu, kad savivaldybėje apsilankė tiek daug moksleivių. „Saulės“ gimnazija nuo seno garsėja gabiais mokiniais. Ši pamoka skirta Lietuvos Konstitucijos dienai paminėti. Savaitgalį miesto savivaldybėje vyks Konstitucijos egzaminas, į kurį kviečiu ir jus visus. Tai būtų puiki pamoka, pasitikrinti savo žinias. Konstitucija sukuria visas prielaidas mūsų gyvenimui, jos pagrindu kuriami visi šalies įstatymai. Visus jus raginčiau nebijoti domėtis valstybės gyvenimu, valdymu, būti aktyviais ir pilietiškais šalies gyventojais“, – moksleivius sveikino meras A. Kupčinskas.

Kauno „Saulės“ gimnazistai drąsiai mero klausinėjo įvairiausių klausimų, susijusių su Kauno miestu: apie Laisvės alėjos gaivinimą, rekonstrukcija, Pramogų ir sporto rūmų statybas, atliekų tvarkymą mieste, naujų sporto maniežų statybas ir t.t.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: