Iš pradžių jiems viskas atrodė kaip vienas didelis vakarėlis (iš kirės) Richard Sullivan, Landon Barabas, Douglas Dodd ir Lance Barabas.

2009 metais birželio mėnesį Amerikoje įvyko vakarėlis, kuriame narkotikai liejosi per kraštus, o pobūvio dalyviai tapo žvaigždėmis ilgam laikui. Lance Barabas, Amerikoje žinomas narkotikų prekeivis, draugams kokainą patiekė sidabrinėse lėkštutės, o opiato tabletės tūnojo mažose taurelėse.

Vis dėl to Lance Barabui narkotikų ir alkoholio vakarėlių neužteko, be viso šito, jis su draugu Douglu Dodd įsuko didžiulį oksikodono verslą.

Dodd, kuris dalyvavo Barabo rengiamame vakarėlyje, pasakojo, kad narkotikų verslo įkūrėjas išskleidė didžiulę lovoje, kurioje buvo didelis kiekis narkotinių medžiagų. Ant jos jis leido fotografuotis girtoms ir apsvaigusioms merginos bei talpinti nuotraukas Facebook paskyroje. Tokiu būdu Lance Barabas uždirbo didelius pinigus. Tą pačią naktį keliems narkotikų prekeiviams šlovė pasibaigė. Justinas Knoksas, narkotikų prekybos pradininkas, buvo sulaikytas ir pasodintas į kalėjimą, bet jis nebuvo paskutinysis.

Knygoje „Oxy karta“ buvęs narkotikų prekeivis Dodd aprašo, kaip jis ir jo draugai pradėjo prekiauti narkotikais mokykloje ir kaip šis verslas apraizgė visą Ameriką bei atnešė 40000 JAV dolerių per mėnesį pelną.

Dodd buvo mokyklos sportininkas, tačiau kaip ir daugelis jį supusių JAV moksleivių rūkė žolę. Per vienas varžybas jis susipažino su Barabu, Landonu ir Sullivanu, kurie jau buvo pagarsėję narkotikų prekyba. Keturi vaikinai staiga susidraugavo, kartu leisdavo laiką, rūkydavo toksinus, savaitgaliais dalyvaudavo vakarėliuose.

2006 metų vasarį septyniolikmetis Dodd buvo nubaustas už marihuanos naudojimą ir turėjimą. Mama vaikiną išvarė iš namų, todėl jis apsigyveno pas močiutę, kuri negalėjo paauglio sukontroliuoti. Paauglys dažnai laiką leisdavo gatvėje, kuri galima teigti, priklausė jo pusbroliui. Žingsnis po žingsnio ir jaunuolis tapo priklausomas nuo narkotikų. Kaip pats teigia, jis jausdavo, kokiu lengvu jį padaro narkotinės medžiagos, kaip atpalaiduoja kūną ir kraujas pradeda greičiau tekėti.

Greitai prasidėjo ir milijoninis Dodd verslas. Douglas Dodd pardavė keletą tablečių vien tam, kad užsidirbtų papildomų pinigų. Akivaizdu, kad turėtų pinigų sekančiai dozei. Po truputį Amerikoje susikūrė naujas narkotikų kelias. Jaunasis verslininkas naujų pažinčių rasdavo per savo pusbrolį, taip jo prekyba klestėjo. Laikui bėgant prie jo prisijungė ir seni bičiuliai Barabas, Landonas ir Sullivanas.

Verslas pradėjo byrėti, kai apie savo sėkmę garsiai kalbėti pradėjo Barabas. Jis buvo ne toks kaip Dodd. Šis veikėjas mėgo puikuotis ir girtis, o Dodd slėpė savo nelegalią veiklą. 2009 metais jaunuoliai buvo sugauti. Dodd gavo šešis metus kalėjimo, o Barabas buvo nubaustas 15 metų bausme.

Dodd kalėjime parašė knygą „Oxy karta“, kurioje pasakoja apie savo verslą, grupuotės susikūrimą. Taip pat joje pažymi, kad gailisi sugriovęs žmonėms gyvenimus ir šiuo metu padeda nuo narkotikų priklausomiems asmenims.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: