Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Viena iš pasaulyje pirmaujančių informacijos ir ryšio technologijų tiekėjų „Huawei“ Pasauliniame mobiliųjų technologijų kongrese (2013 Mobile World Congress (MWC)) pristatė greičiausią pasaulyje išmanųjį telefoną „HUAWEI Ascend P2“.

Išmanusis telefonas turi 1,5 GHz keturių branduolių procesorių su „LTE Cat 4“, teikiančiu itin greitą internetą – duomenų priėmimo sparta siekia 150 Mbps. Tęsiant „P“ segmento dizaino tendencijas, išmanusis telefonas yra 8,4 mm storio su užapvalintais kraštais, 4,7 colių IPS HD lietimams jautriu ekranu su „in-cell touch“ technologija ir antros kartos „Corning Gorilla“ stiklu. „Ascend P2“ yra juodos ir baltos spalvos.

„„Ascend P2“ yra puikus elegancijos ir galios derinys bei dar vienas įrodymas, kad trokštant gero išmaniojo telefono, nereikia siekti kompromiso. Kurdami išskirtinę išmaniųjų telefonų patirtį ir puikias technologijas, patvirtiname savo įsipareigojimą vartotojams visame pasaulyje“, – teigė „Huawei“ sprendimų vartotojams grupės generalinis direktorius Richardas Yu.

„HUAWEI Ascend P2“ veikia „Android 4.1“ operacinės sistemos pagrindu, telefone įdiegta „Huawei“ vartotojo sąsaja „Emotion UI“. Išmaniajame telefone integruota 2420 mAh baterija ir 1,5 GHz keturių branduolių procesorius. „Ascend P2“ atsiunčia HD filmus per kelias minutes, o video, muziką, interneto puslapius bei elektronines knygas įkelia per kelias sekundes. „Huawei“ patentuotos „swift sharing“ greito dalijimosi funkcijos dėka, „Ascend P2“ Wi-Fi aplinkoje du-tris kartus greičiau įkelia arba atsiunčia duomenis nei kiti išmanieji telefonai. Su NFC modulio funkcija* „Ascend P2“ galima naudoti elektroniniams mokėjimams ir kaip elektroninį bilietą.

Dėl „Quick Power Control“ (QPC) bei „Automated Discontinuous Reception“ (ADRX) baterijos efektyvumo technologijų, energijos suvartojimas yra sumažinamas 30 proc., o įkrovimo laikas – 25 proc. lyginant su kitais išmaniaisiais telefonais.

„Huawei Ascend P2“ išlaiko „P“ serijos dizaino tęstinumą, pasižymintį užapvalintais kraštais ir elegantišku linijų vingiuotumu. Naudojant „in-cell touch“ technologiją, LCD 4,7 colių IPS HD lietimams jautrus ekranas yra itin plonas – 8,4 mm. Dėl „Magic Touch“ funkcijos ekranas greičiau reaguoja net dėvint pirštines. „Smart reading“ funkcijos dėka raktažodžių vertimą ir „Wikipedia“ paiešką galima atlikti viename lange. Ekrano ryškumas yra kalibruojamas automatiškai, tai leidžia vartotojams atlikti bet kurią funkciją nepriklausomai nuo apšvietimo.

„HUAWEI Ascend P2“ integruota 13 megapikselių BSI kamera su HDR ir autoportretams bei filmavimui skirta 1,3 megapikselių priekinė kamera. Specialus fotoaparato klavišas telefono šone leidžia greitai pasiekti fotografavimo funkciją. Spustelėjus vieną kartą, kamera yra įjungiama, spustelėjus antrą kartą, vaizdas nufotografuojamas. Su pažangiu „Huawei “ kameros algoritmu didelės raiškos vaizdai gali būti fiksuojami net apšviesto fono sąlygomis. Automatinio reguliavimo režimai leidžia „Ascend P2“ fiksuoti nuotraukas, kurios gali varžytis su profesionaliais fotoaparatais.

„Huawei“ patentuotas „Me Widget“ geriau išnaudoja ekraną, derindamas visą informaciją ir funkcijas viename pagal asmeninius poreikius pritaikomame valdiklyje. „Emotion UI“ iš anksto įdiegta išmaniųjų telefonų „namų šeimininkės“ funkcija, atliekanti realaus laiko duomenų srauto stebėjimą, automatinį adresatų blokavimą, periodišką sistemos valymą, spontanišką tuščiosios eigos programų nutraukimą ir talpyklos valymą. Taip pat įdiegta antivirusinė programa, energijos taupymo technologijos, privatumo apsauga ir programinės įrangos valdymas.

„Ascend P2“ visame pasaulyje bus prieinamas nuo antrojo 2013 metų ketvirčio.

*Ši funkcija pritaikyta tik pasirinktose rinkose.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: