Kauno rajono savivalsybės nuotr.

Naujas 12 metrų ilgio, 100 vietų pilnai žemagrindis autobusas“ Temsa Avenue“ yra maksimaliai pritaikytas neįgaliesiems.  Šiandien jis buvo pristatytas Lapių bendruomenei.

Kauno rajone važinėja dar 9 žemagrindžiai  „Kautros“ autobusai, tačiau toks modelis – pirmasis. Naujasis autobusas pirktas atsižvelgiant į neįgaliųjų ir tėvų su mažais vaikais poreikius. Jį pristatant dalyvavo ir Lapių bendruomenės atstovai.

„Tai pirmas, tačiau ne paskutinis tokio modelio autobusas. Jei pasiteisins, įsigysime daugiau“, – tvirtino „Kautros“ generalinis direktorius Linas Skardžiukas.

Lapėse veikia Kauno krašto neįgaliųjų draugija, pagrindinę mokyklą lanko 344 mokiniai, todėl erdvaus ir patogaus autobuso labai reikėjo.

„Džiaugiuosi, kad Kauno rajono savivaldybės ir „Kautros“ bendradarbiavimas orientuotas į bendruomenės lūkesčius“, – kalbėjo meras Valerijus Makūnas.

Pernai Kauno rajone priemiestiniais autobusų maršrutais pervežta daugiau kaip 3 mln. keleivių, iš jų „Kautra“ vežė daugiau nei 700 tūkst.

Šios bendrovės autobusų parkas nuolat atnaujinamas. 2014 m. vidutinė transporto priemonių naudojimo trukmė buvo 6,4 metų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: