Organizatorių archyvo nuotr.

Antroje praėjusio amžiaus pusėje Meksikos valdžia susirūpino tuo, kad gyventojai ir šalies turistai neturi puikaus, jų poreikius idealiai atitinkančio kurorto. 1967 m. ši problema išspręsta ypač paprastai – įkūrus Kankuną. Kone visus metus tvyranti vidutinė 27 laipsnių temperatūra, akimis neaprėpiama vandens žydrynė, it glamonės švelnus baltas smėlis pavertė naująjį kurortą tikru turistiniu šedevru. Kaip teigia pigių skrydžių agentūra Avia.lt, pigūs skrydžiai į Kankuną leidžia beribiais malonumais pasimėgauti ir lietuviams.

Visada saulėta ir svetinga žydroji pakrantė

Kankunas šiandien – vienas lankomiausių Meksikos miestų. Čia pailsėti traukia tiek patys meksikiečiai, tiek šalies svečiai. Kurortą itin pamėgo britai, amerikiečiai. Populiarumas nestebina žinant, kad miesto modelis sukurtas naudojant kompiuterines programas, o saulėtų dienų vidurkis per metus siekia net 300.

Poilsiautojus vilioja ne tik nepriekaištingas aptarnavimas. Kankune ir jo apylinkėse sudarytos tobulos sąlygos ir tinginiauti, lepintis saulėkaita, ir pažinti šalies istorines ištakas. Dėl šios priežasties atostogos čia palieka puikių įspūdžių tiek romantikos ieškančioms porelėms, tiek šėlti pasiruošusiems draugų kompanijoms, tiek komforto ir turiningos veiklos besitikinčioms šeimoms su vaikais. Žemiau – vienos įdomiausių pramogų, kurias verta išmėginti poilsiaujant šiame Meksikos kurorte.

Tingus lepinimasis saule

Nepasimėgauti tobulomis pakrantėmis viešint Kankune – didžiulė klaida. Tam verta skirti bent kelias dienas. Puikūs įspūdžiai laukia Playa Delfines, kur poilsio nekliudys aplink zujantys viešbučių darbuotojai ar įsišėlę turistai. Šį paplūdimį mielai renkasi ir patys Kankuno gyventojai. Taip pat verta pasimėgauti saule Playa Tortugas. Jis pasižymi didesniu lankytojų skaičiumi, tačiau patiks ieškantiems daugiau komforto.

Nardymas ir plaukiojimas

Vienas nuostabiausių skulptūrų parkų pasaulyje plyti po vandeniu. Ekspozicija MUSA sudaryta iš 470 skulptūrų, kurias galite laisvai apžiūrėti nardydami. Žavesio parkui suteikia ir aplink šmirinėjančios tropinės žuvelės. Nardyti taip pat galite ir kitose Kankuno vietose. Jei pigūs skrydžiai į Kankuną vilioja dėl dar didesnių įspūdžių, traukite pasimaudyti senote – gilioje įduboje, neretai išraizgytoje paslaptingų urvų. Vieni populiariausių senotų – Sac Aktum ir Ik–Kil.

Pažintis su senovės civilizacijų palikimu

Netoli Kankuno saugomi įstabūs majų miesto griuvėsiai. Apžiūrėti galite Čičen Icos miestelį, kuriame išliko piramidžių, šventyklų. Taip pat įdomu apžiūrėti Kobos, Tulumo griuvėsius. Juos pasieksite per pusdienį ar dieną.

Kelionė į Moterų salą

Isla Mujeres – taip vadinama ši sala meksikietiškai. Joje laukia ne tik puikios galimybės plaukioti, nardyti ar mėgautis saulės spinduliais. Čia galite stebėti jūrinius vėžlius – juos rasite rezervate. Taip pat verta apžiūrėti XIX a. menančius rūmus.

Mėgavimasis meksikietišku maistu

Atostogaudami Kankune galite išragauti daugybę populiarių ir tik vietiniams žinomų meksikietiškų patiekalų. Kai kuriuose restoranuose siūloma pasimokyti gaminti patiems. Ypatingų įspūdžių patirsite skanaudami šokoladinio padažo Mole, kuriuo skaninama mėsa ar daržovės, enčiladų ir takų, vištienos sriubos Sopa de Lima, žeminėje krosnyje gamintos kiaulienos Cochinita Pibil, mėsos pyragėlių Kibis. Sudrėkinti gomurį verta savitu vietiniu alumi, vynu.

pigus skrydziai i kankuna 1

Organizatorių archyvo nuotr.

5 dalykai, kuriuos privalu žinoti prieš skrendant į Kankuną

1. Kalba. Nors kurorte lankosi išties daug anglų ir amerikiečių, mokėti kelias ispaniškas, meksikietiškas frazes pravers. Taip ne tik lengviau susikalbėsite, bet ir pademonstruosite vietiniams pagarbą.

2. Transportas. Nebijokite naudotis viešuoju Kankuno transportu. Jis – itin pigus, lengvai perprantamas ir patogus.

3. Apsauga nuo saulės. Ji – tiesiog privaloma. Nepasinaudojus apsauginiais kremais neverta net kišti nosies iš viešbučio. Saulė čia dosni spindulių, tad rinkitės priemones su stipriais filtrais net jei norite įdegti.

4. Valiuta. Atsiskaityti Kankune galite tiek Amerikos doleriais, tiek meksikietiškais pesais. Žinoma, pastarieji sukels mažiau rūpesčių.

5. Vanduo. Jei norite, kad pigūs skrydžiai į Kankuną pasižymėtų puikiais įspūdžiais, negerkite vandens iš čiaupo, – perpėja Avia.lt atstovai. Jo nevertėtų naudoti ir dantims valyti, vaisiams ar daržovėms plauti. Visais atvejais naudokite pirktą vandenį buteliukuose.

Kankunas – viena nuostabiausių vietų atostogoms. Sukurtas tam, kad keliautojų nevargintų jokie rūpesčiai, šis kurortas palieka geriausius prisiminimus. Tinkamas pasiruošimas kelionei – viskas, ko reikia tobulam poilsiui,

Užzakymo Nr. KMC180024

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: