Organizatorių archyvo nuotr.

Įsirengus naują būstą ar norint atnaujinti jau apstatytą ir seniai gyvenamą plotą svarbu atkreipti dėmesį į smulkias interjero detales ir aksesuarus. Jie sudaro net dvidešimt procentų visos erdvės dizaino užbaigtumo. Tinkami priedai, esantys tinkamose vietose, suteikia kambariui spalvą, tekstūrą ir užbaigia visą dizaino koncepciją. Paveikslai, pagalvėlės, kilimai, žvakės, vazos, stiklo dirbiniai, indai, šviestuvai ir kiti panašūs elementai individualizuoja jūsų erdvę ir atspindi jūsų skonį.

Jei pritrūkote įkvėpimo – pavartykite interjero dizaino žurnalus, internetines svetaines, o geriausia – užeikite į specializuotą interjero dizaino saloną ir gyvai apžiūrėkite dekoro elementus, kurie jus įkvėps ir pagal kuriuos galėsite rinktis kitas interjero detales. Be to, taip pamatysite naujausiais ir įdomiausias tendencijas. Pavyzdžiui, jei panorote naujo, įdomaus apšvietimo – įsigykite naujovišką levituojantį šviestuvą, arba augalą kuris taps jūsų erdvės akcentu ir žavės artimuosius.

thumbnail_sviestuvai-design-ozo-interjero-galerija_0004_4

Organizatorių archyvo nuotr.

Itin svarbu atsiminti, kad vienos erdvės dekoro elementai turėtų derėti tarpusavyje. Pavyzdžiui – jei renkates ne iš vienos interjero detalių kolekcijos, derinkite atskirus aksesuarus pagal spalvas. Jos turėtų būti trys: dominuojanti spalva – naudojama sienų, kilimų ir audinių fonams, antrinė spalva: audinių ir aksesuarų pagrindinis tonas ir akcento spalva, naudojama itin mažai, dažniausiai ryškiausia ir suteikianti užbaigtumo ir energijos pojutį. Pvz.: kreminės spalvos minkštutėlis kilimas, tamsesnės smėlio spalvos pagalvėlės, didelis toršeras ir juodos spalvos kavos staliukas ir panašiai.

Jei naudosite žemiau pateiktas namų dekoravimo gaires, rezultatai bus įspūdingi!

Naudokite padėkliukus, dekoratyvinius dubenėlius ir krepšelius. Dizaineriai mėgsta naudoti šiuos elementus, organizuodami palaidų daiktų laikymą. Taip viskas atrodo tvarkingiau ir daug stilingiau. Dėl prabangos prieskonio pridėkite aukso spalvos ar veidrodinį padėklą ant savo kavos staliuko, lentynos arba komodos. Ant padėklo padėkite gražią žvakę, žvakidę, keletą knygų ir nedidelį spalvotų akmenų dubenėlį. Smulkios detalės sukuria estetiką. Jei norite paprastesnės interjero detalės, pabandykite naudoti austus/pintus krepšelius. Krepšiai yra pasakiški dekoratyviniai įrankiai, kurie gali slėpti daug netvarkos. Stenkitės sukurti šias mažas nišas visame namuose. Juos galima pritaikyti ne tik svetainėje ar miegamąjame. Jums patiks, kaip padėklas vonios kambaryje gali dailai laikyti vonios muilus, kvepalus ir pan., apjungiant šiuos kasdienius daiktus į dekoratyvinį meno kūrinį.

thumbnail_interjero-detales-kilimai-ease-ozo-interjero-galerija_0004_Detales4

Organizatorių archyvo nuotr.

Rinkitės kilimą, kad pridėtumėte savo svetainei, vonios kambarįui ar miegamajui tekstūros. Kilimai gali tapti puikiu akcentu, prie kurio galite derinti kitas dekoro elementų spalvas ir stilių. Jei jūsų baldai šviesūs, neutralių spalvų – kilimą rinkitės spalvotą, ryškesnį arba margą. Jei jūsų baldai yra ryškūs – atvirkščiai, kilimas neturėtų būti per daug ryškus, o neutralesnis. Kai išsirinksite kilimą ar kilimėlį, įsitikinkite, kad jo dydis tinka jūsų baldų išdėstymui, o tekstūra gerai subalansuota su likusiais jūsų priedais.

thumbnail_interjero-detales-paveikslai-ant-drobes-luxart-ozo-interjero-galerija-2

Organizatorių archyvo nuotr.

Įvairiausi apšvietimo sprendimai, kurie siūlomi interjero salonuose suteiks jūsų erdvėms šviesos jaukumo ir šilumos. Pasirinkite patrauklias lempas, kurios jums patinka, ir pastatykite ajas į prastai apšviestas jūsų namų vietas. Dekoratyviniai šviestuvai sukuria ne tik apšvietimą bet ir tekstūrą. Pavyzdžiui ant naktinio stalelio galite pastatyti inovatyvią lemputę, svetainės kampe, ant grindų jaukų ir įdomų šviestuvą arba tiesiog stalinę lempą.

thumbnail_interjero-detales-pastatomi-sviestuvai-ease-ozo-interjero-galerija_0005_Detales3

Organizatorių archyvo nuotr.

Pagalvėlės ant lovos ir sofos, prideda jaukumo ir komforto. Jas lengva keisti ir tai yra vienas iš paprasčiausių būdų kurti kambario dizaino elementus. Jos greitai suteiks jūsų svetainei, miegamajam, ar biurui trūkstamą spalvą ir tekstūrą. Galite pasirinkti ryškius spalvų derinius, pagalvę su puošmenimis ar karoliukais, neutralios spalvos ar megztas pagalves. Išlaikant dizaino taisykles naudokite nelyginį pagalvių skaičių ant sofos ar fotelio. Taip pat, jei jūsų sofa ryškiai raudona – įsigykite juodos arba pilkos spalvos pagalvėles, o jei sofa neutralių spalvų – drąsiai įsigykite ryškias pagalvėles.

thumbnail_Sofa-lova-su-miegojimo-mechanizmu

Organizatorių archyvo nuotr.

Nepamirškite vonios kambario – gražiame, tvarkingame vonios kambaryje būtini akcentai, kurie suteiks komfortą ir prabangos jausmą. Neretai šia erdve dalinamės ne tik su namiškiais, bet ir su svečiais, todėl svarbu pasirūpinti dailiomis detalėmis, kurios paliks įspūdį ir bus funkcionalios. Naujoviškos vonios kambario dizaino ypatybės leidžia pritaikyti itin įdomius sprendimus, pavyzdžiui pastatomas rankšluoščių kabyklas ir pan.

Papuoškite savo valgomąjį stalą servetėlių žiedais, padėkliukais ir servetėlėmis. Taip tikrai sukursite puikaus dizaino įvaizdį. Semkitės įkvėpimo iš interjero salonų: pirmiausia padėkite padėkliuką, tuomet ant viršaus sukraukite dailias lėkštes (kiekvienuose namuose turėtų būti bent šešiems žmonėms skirtas, prabangių indų komplektas). Pirmiausia padėkite pietų lėkštę, ant jos – desertui ar salotoms skirtas lėkštes bei platesnį dubenėlį sriubai. Tada naudokite dekoratyvinius, unikalius servetėlių žiedus, kurių spalvą ir stilių taikykite prie viso jūsų valgomojo kambario interjero. Taip, labai paprastai sukursite puikų valgomosios erdvės dizainą.

thumbnail_indai-taures-design-ozo-interjero-galerija_0002_6

Organizatorių archyvo nuotr.

Ant stalo taip pat pridėkite dekoratyvinius indus, naujoviško dizaino stalo įrankius ar kitus reikmenis.

Žvakidės, žvakės ir vazos turėtų būti derinamos prie kambario spalvų akcentų – jei kambaryje turite raudonų pagalvėlių – rinkitės raudonas žvakes, sidabrines žvakides ir pan. Šių interjero detalių vieta – minėtas valgomasis stalas, lentynos, kavos staliukai, ar šalia lovos esančios spintelės. Pasirūpinkite, kad vazas nuolat puoštų gyvos, arba kokybiškos dirbtinės gėlės. Tai suteikia jaukumo ir išbaigtumo.

Rinkdamiesi ir planuodami pirkti dekoro detales laikykitės nelyginio dekoracijų skaičiaus principo: 3 yra universalus dekoro elementų skaičius, kurį galite naudoti, tačiau taip pat galite naudoti 5, 7 ar 9 elementus. Tai atrodo puikiai ir apjungia juos į vieną visumą. Pavyzdžiui, tuščią erdvės kampą galite užpildyti: komoda, ant jos padėtu padėkliuku, o ant jos padėti dailią žvakę. Kitaip tuščią kambario kampą galite užpildyti kavos staliuku, jaukiu foteliu ir toršeru. Venkite per daug aksesuarų, nes jie apsunkins erdvę.

Užsakymo Nr. KMC180032

Drobiunamai.lt – kokybiškas pasirinkas

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: