Organizatorių archyvo nuotr.

Ruduo – ypač tinkamas metas sezoniniam namų interjero atnaujinimui. Orams pradėjus vėsti, vis daugiau laiko praleidžiame namuose, tad suteikti šiems daugiau jaukumo – labai svarbu. Kryptingi pokyčiai padeda susikurti malonesnę aplinką, suteikti namams naujų akcentų ir pakeisti melancholišką, rudenišką atmosferą. Šiuo sezonu atnaujinamos ir interjero tendencijos: šiek tiek koreguojama spalvinė paletė, daugiau dėmesio sulaukia užuolaidos ir kiti tekstiliniai interjero elementai. Tad į ką atkreipti daugiausiai dėmesio ir kaip, juos pritaikant, namams suteikti daugiau rudeninio jaukumo?

Sezono spalva – raudono molio (terakotos)

Akcentinių interjero spalvų pokyčiai dažnai yra pasufleruojami pačios gamtos. Vasarą namams norisi suteikti kuo daugiau ryškių spalvų, įkvėpimo semiantis iš gėlėmis nuklotų laukų. Rudenį įkvėpimo šaltiniu tampa šiltomis spalvomis nusidažantys medžiai. Raudono molio, arba sodrus terakotos atspalvis – vienas iš dažniausiai pritaikomų. Ši spalva puikiai tinka svetainės pagalvėlėms, užuolaidoms, roletams, miegamojo patalynės užvalkalams. Terakotos spalvos puodelis ar vaza taip pat gali puikiai prisidėti kuriant jaukų rudeninį interjerą.

Žvilgsnis krypsta į storas raštuotas užuolaidas

Vėsiuoju metų laiku naktinės užuolaidos taip pat turėtų sulaukti daugiau dėmesio. Langų uždangų specialistų ir interjero dizainerių nuomonė – vieninga: atvėsus orams, plonas vasarines užuolaidas privalu pakeisti storesnėmis. Storesnis audinys, pavyzdžiui, aksomas ar medvilnės bei poliesterio mišinys suteikia daugiau jaukumo, o taip pat padeda efektyviai išsaugoti namų šilumą.

Kalbant apie raštus, šį rudenį ypatingai vertinami etniniai motyvai ir geometriniai ornamentai. Tad jais papuoštos langų uždangos – puikus sprendimas norintiems papildyti namus kažkuo išskirtiniu, atkreipiančiu dėmesį. Šie raštai gali puošti ir lovos bei kėdžių pagalvėles, kilimus. Tiesa, derinant užuolaidų spalvą, vertėtų atkreipti dėmesį į kitus interjero elementus. Tikti gali ir minėta madinga raudono molio spalva, tačiau ne ką blogiau atrodys ir smaragdinės užuolaidos.

Žvakės – jaukumo garantas

Apniukus orams ir pasislėpus saulei, labiausiai namuose trūksta šilumos ir šviesos. Žvakės – vienas iš paprasčiausių sprendimų norintiems į namus susigrąžinti jaukumą. Spalvoto vaško, stikliniuose induose, mažos ar didelės, kvepiančios ir natūralios – pasirinkimas platus, o jaukumo suteikti gali bet kuris variantas. Šį sezoną ypač madingi ir metalo elementai. Jais tapti gali raižiniais ar kitokiais ornamentais puoštos metalinės žvakidės. Papuoškite jomis tuščias palanges, svetainės staliuką ar naktinę spintelę miegamajame prie lovos.

Minkšti pledai – šilumai užtikrinti

Langus dengiančios storos užuolaidos – praktiškas interjero sprendimas, suteikiantis nemažai jaukumo, tačiau be minkštų užklotų ruduo gali būti kiek nuobodokas. Papuoškite jais svetainėje esančią sofą, fotelį. Minkšti, šilti pledai dažnai tampa pagrindiniu rudeninio interjero akcentu, ilgus tamsius vakarus leidžiant namuose. Renkantis pledą, daug dėmesio į spalvų paletę kreipti nebūtina. Juos galima derinti ir su užuolaidomis, ir su sofos pagalvėlėmis, tačiau net jeigu pasirinkta spalva neturės sau poros interjere ir niekur nederės, pernelyg sukti dėl to galvos tikrai nereikia. Juk šis akcentas labiau skirtas ne estetikai, o komfortui sustiprinti.

Gamtos elementai – rudeninio interjero mūza

Siekiant sustiprinti rudeninio sezono žavesį, tokie gamtos dekoraciniai elementai kaip kaštonai, džiovinti medžių lapai, kankorėžiai ir pušų šakelės – idealus pasirinkimas. Tiesa, jų piktogramomis puoštos gali būti ir naujos užuolaidos. Juk interjeras susideda iš daugybės mažų detalių. Kaštonų ir kankorėžių kompozicija galima papuošti žvakėms skirtus padėklus arba sudėti juos į stiklinį indą, kartu įkomponuojant lempučių girliandą ir eglės šakelę. Kaip dekoraciją galima pasitelkti ir vaisius, pavyzdžiui, apelsinus ar obuolius. Sudėkite juos į dubenį kartu su cinamono lazdelėmis, kaštonais bei kankorėžiais. Toks puošybos elementas primena, kad ruduo nėra tik niūrus lietus, vėsa ir dargana. Šiuo sezonu gamta pasipuošia begale spalvų, kurios puikiai dera ir namuose.

Ruduo – ypatingas metų laikas, skatinantis daugiau dėmesio skirti namų jaukumui. O tai padaryti gali padėti ne tik naujos stilingos naktinės užuolaidos, bet ir mažos sezoninės detalės, dirbtinės šviesos židiniai. Įsileiskite į namus rudenį – tegul juose karaliauja šiluma.

Užsakymo Nr. KMC0079

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: