Pexels.com archyvo nuotr.

Kapaviečių tvarkymas – darbas, kurį privaloma atlikti, kai iš šio pasaulio iškeliauja artimas žmogus. Kaip kapą sutvarkyti, sprendžia kiekvienas individualiai. Tai priklauso nuo finansų, skonio, velionio pomėgių ir kt.

Dažniausiai kapavietės yra apsodinamos gėlėmis, įvairiais kitais augalais. Kartais jos uždengiamos plytelėmis arba dirbtine žole. Taip elgiasi žmonės, kurie negali skirti daug laiko kapaviečių tvarkymui: gyvena užsienyje, kitame mieste. Tačiau uždengus kapą plytelėmis, jis tampa blankus, trūksta spalvų. Tai yra patogu, tvarkinga, nors ne itin gražiai atrodo.

Žinoma, galima samdyti kapų prižiūrėtoją, kuris už tam tikra užmokestį reguliariai tvarkys kapavietę. Kiekvienas žmogus renkasi, kaip tvarkyti artimojo kapą.

3D plokštės: kodėl verta jas rinktis?

3D plokštės kapams dar vadinamos 3D fotojuostomis. Tai dar gana naujas dalykas, tačiau sparčiai populiarėjantis. 3D plokštės yra pakankamai brangios, tačiau atrodo įspūdingai, išskirtinai. Dažnai šiomis plokštėmis savo artimųjų kapus renkasi papuošti užsienyje gyvenantys lietuviai, kurie nori, kad kapavietė būtų ne tik tvarkinga, bet ir labai graži.

Galima kapą papuošti juodai balta nuotrauka ar paveikslu, galima rinktis spalvotus vaizdus. Kapai dažnai puošiami įvairiomis spalvotomis gėlėmis, skrendančiais paukščiais, įvairiais ornamentais.

Tiesą sakant, nuomonės apie 3D plokštes yra prieštaringos. Vieni žmonės jas giria, jeigu turi pakankamai pinigų, jomis puošia artimųjų kapus. Kiti piktinasi tokia nauja mada ir teigia, jog tai netinka kapams, nes čia ne vieta naujovėms, miręs žmogus tarsi uždusinamas. Natūrali žemė, gėlės, kiti augalai – būtent taip turi būti tvarkomi kapai.

Vertinant objektyviai, galima sakyti, kad 3D kapų plokštės – geras sprendimas, kad kapavietė būtų lengvai prižiūrima, bet neatrodytų niūrai, be spalvų. Paprastos plytelės yra pilkos arba juodos, todėl, norint bent šiek tiek pagyvinti vaizdą, reikia ant kapo padėti gėlių. 3D plokštės išsprendžia šią problemą.

Taigi galima teigti, kad 3D plokštės, kitaip vadinamos 3D fotojuostomis yra naujovė. Nors žmonių nuomonė šiuo klausimu prieštaringa, tačiau negalima paneigti, jog jomis uždengti kapai atrodo labai gražiai, įspūdingai. Tai puikus sprendimas, jeigu neturite laiko kapų priežiūrai.

Užsakymo Nr. KMC180089

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: