Pexels.com archyvo nuotr.

Kruopštus valymas užima laiko, tačiau kas, jeigu pasakysime, kad namus galima išvalyti daug greičiau ir tikrai ne prasčiau? Žemiau išvardinti patarimai – tai profesionalų patikrinti būdai, padėsiantys mažiau laiko skirti varginančiam valymui, ir daugiau poilsiui.

1. Tylus telefonas

Mums dažnai prireikia iš pažiūros akivaizdžių priminimų, o šis – neabejotinai vienas jų. Tačiau jis ne veltui akivaizdus. Išjungtas telefonas, televizorius bei kitos blaškančios technologijos padės lengviau susifokusuoti į atliekamą darbą. Sutaupysite valandą ar dvi, ir jas po darbų praleisti galėsite maigydami prieš tai tylėjusį išmanųjį.

2. Pradžiai – lengviausi darbai

Darbų nuo virtuvės, vonios ar tualeto nepradėkite, pasilikite šiuos kambarius pabaigai. Klausiate, kodėl? Kaip ir sportuojant reikalinga mankšta, taip ir valant geriausia pradėti nuo tų namo vietų, kuriose nesikaupia tiek purvo. Jeigu tvarkytis pradėsite svetainėje, būsite labiau motyvuotas persikelti prie daugiau pastangų reikalaujančių kambarių.

3. Triukas purvinai mikrobangų krosnelei

Valyti mikrobangų krosnelę – tikras vargas, ypač jeigu to nedarote reguliariai. Nuo įvairaus maisto šis įrenginys apsineša įvairiausiais kvapais ir nuosėdomis. Štai, kaip galite palengvinti krosnelės valymą: į stiklinę įpilkite vandens ir pašildykite 2–3 minutes. Vandens garai suminkštins maisto likučius, todėl juos nuvalysite daug lengviau.

4. Nuo viršaus iki apačios

Valydami dulkes, trupinius bei kitus panašius nešvarumus, vadovaukitės tokia taisykle: pradėkite nuo aukščiausiai esančių paviršių ir „leiskitės žemyn“. Taip visos dulkės galų gale atsidurs ant žemės ir jums nereikės grindų siurbti kelis kartus per porą valandų.

5. Viskas vienoje vietoje

Vienas paprastas patarimas gali gerokai supaprastinti valymo darbus: laikykite visas valymo priemones vienoje vietoje. Įsigykite krepšelį, maišelį ar dėžutę – bus lengviau lakstyti iš kambario į kambarį, ir nereikės pusvalandį po visas spinteles ir stalčius ieškoti darbo pirštinių.

Nėra būtina valymui skirti visą dieną, kai viską galima atlikti per porą valandų. Keli darbą palengvinantys triukai, ir namai spindės, o jūs galėsite ilgiau džiaugtis poilsiu!

Reklama: langų robotas

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: