Pexels.com archyvo nuotr.

Svetainę galima pavadinti reprezentacine namų zona, kur leidžiame laiką su draugais, priimame svečius ir pan. Todėl ją reikėtų įrengti taip, kad būtų patogi ne tik buto ar namo šeimininkams, bet ir svečiams.

Priklausomai nuo svetainės dydžio, sienų, lubų dekoro, šeimininkų skonio, reikėtų išsirinkti atitinkamus baldus. Svetainė turėtų būti ne tik graži, bet ir patogi. Geriausia į pagalbą pasikviesti interjero dizainerį, kuris padės optimaliai užpildyti erdvę, kad ji nebūtų perkrauta arba atvirkščiai – per daug tuščia.

Patariama pirmiausiai nusistatyti pagrindinį svetainės tašką, t.y. daiktą, prie kurio derinsite baldus, kitas detales. Tai gali būti židinys ar kitas svarbus svetainės interjero akcentas.

Svetainėje taip pat būtų puiku sukurti pokalbių erdvę, kur svečiai galėtų patogiai bendrauti, kad jiems netrukdytų ne vietoje esantys baldai ir pan. Sofos, kėdės turėtų būti sustatytos arti viena kitos, kad jūsų svečiai galėtų prisėsti ir kalbėtis. Taigi baldų išdėstymas turi skatinti bendravimą, vienyti žmones, o ne tolinti juos vieną nuo kito.

Nestumkite baldų prie sienos. Nuo kambario dydžio priklauso, koks atstumas turėtų būti nuo sienų.  Nors kambarys ir mažas, vis tiek palikite bent šiek tiek vietos nuo sienos, nepristumkite baldų prie pat jos. Jeigu kambario erdvė didelė, palikite dar daugiau vietos nuo sienų. Iš tiesų, kuo atstumas didesnis, tuo geriau.

Išdėstydami baldus kurkite balansą

Apsvarstykite įvairių detalių, kurios bus jūsų svetainėje. dydį ir vietą. Visi elementai turi derėti tarpusavyje. Svetainės baldai turi būt suderinti su interjero detalėmis. Galimas nedidelis kontrastas. Jis pagyvins svetainės interjerą, tačiau jis neturėtų būti per didelis, nes interjeras taps neskoningas. Patariame visada pasitarti su interjero dizaineriais. Patys kurdami svetainės interjerą, jeigu neturite reikiamų žinių, rizikuojate nukrypti į kraštutinumus: arba sukursite nuobodų interjerą, nes bijosite eksperimentuoti, suklysti, netinkamai pasirinkti arba persistengsite improvizuodami.

Tinkamas apšvietimas

Tai – itin svarbus dalykas. Juk skirtinga šviesa skirtingai atskleidžia erdvę. Apšvietimas turi būti išdėstytas įvairiais lygmenimis: lubiniai šviestuvai, sieniniai šviestuvai, ant grindų pastatomi šviestuvai.

Svetainės baldai Kaune: currus.lt

Užsakymo Nr. KMC180089

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: