© Vilmanto Ramono nuotr. KaunoZinios.lt

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis pavedė ministerijos specialistams peržiūrėti visas finansines galimybes ir rasti lėšų Lietuvos zoologijos sodo pertvarkai.

„Esame pasiryžę vienintelį valstybinį mūsų zoologijos sodą prikelti iš dabartinės varganos būsenos ir pasiekti, kad jis būtų vienas moderniausių Baltijos regione. Ir šio siekio neatsisakysime. Pradžiai tam reikia stiprios finansinės injekcijos“, – sako ministras.

Artėjant naujam, 2014-2020 m., ES finansinės paramos laikotarpiui, pirmajam Lietuvos zoologijos sodo pertvarkos etapui iš šios paramos lėšų siekiama rasti apie 30-35 mln. litų. Jų reikia būtiniems remonto darbams atlikti, naujiems voljerams įrengti, normalioms gyvūnų gyvenimo sąlygoms užtikrinti ir kuo labiau jas priartinti prie natūralių.

Ar per keletą metų pavyks atnaujinti ir rekonstruoti šį sodą, kad jis taptų šiuolaikiniu gamtosauginiu, edukaciniu, rekreaciniu centru, patraukliu ir pasididžiavimo vertu turizmo objektu, labai daug priklausys, pasak ministro, ir nuo finansinių galimybių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: