(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Penktadienį, spalio 23 d. Kauno rajone buvo nukirpta ir pavogta apie 15 m šviesolaidinio „Mikrovisatos TV“ kabelio. Dėl specialios žiedinės šviesolaidinio tinklo struktūros vartotojai srauto sutrikimų nepajuto, tačiau bendrovei vagystė atnešė 15 tūkst. litų nuostolį.

„Mikrovisatos TV“ technikos direktorius Algimantas Pundzius sako, kad naudos iš kabelio vagims nebus, – „Vertės kitais požiūriais negu numatytoji paskirtis optinis kabelis neturi.“ Specialistas aiškina, kad šviesolaidį sudaro skaidulos is specialaus stiklo, apsauginiai apvalkalai – plastikiniai. Centrinis stiprumo elementas taip pat gaminamas iš specialaus plastiko, o nuo drėgmės saugo specialios žele užpildas bei hidrofobiniai siūlai, tačiau jokio metalo (vario) šiame kabelyje nėra.
A.Pundzius patikino, kad šviesolaidinio tinklo struktūros dėka vartotojai interneto ryšio sutrikimų nepajuto, – „mūsų tinklas yra vienas moderniausių Lietuvoje, žiedinė konstrukcija leidžia duomenų srautą siųsti į dvi puses, todėl nutrūkus tiekimui iš vienos, vartotojas po kelių milisekundžių signalą gauna iš kitos pusės.“ Įmonė į šviesolaidinį tinklą investavo 20 mln. Litų, pasak A.Pundziaus – ši investicija leidžia ne tik apsaugoti paslaugos vartotojus nuo panašių išpuolių, bet taip pat garantuoja išskirtinę paslaugų kokybę.

Deja, tai ne pirmas kartas kai kabelis patraukia vandalų dėmesį – prieš mėnesį „Mikrovisatos TV“ patyrė 20 tūkst. lt nuostolį. „Mes norime dar kartą priminti, kad pavogtos kabelio atraižos vertės neturi, o už vagystę teisiama pagal baudžiamąjį kodeksą. Tikimės, kad vagys bus surasti“, – sako A.Pundzius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: