© KaunoZinios.lt archyvo nuotr.

Šią savaitę Ispanijoje prasidėjo jau 41-asis prestižinis Huesca dokumentinių filmų festivalis. Tai vienas seniausių dokumentinių filmų festivalių pasaulyje, kurio konkursinėje programoje šiemet pristatomas ir lietuvių režisieriaus Tomo Smulkio trumpametražis dokumentisnis filmas „Rojaus beieškant.

„Labai džiaugiuosi, kad mano filmas atrinktas į šį, gilias tradicijas turintį filmų festivalį Hueskoje. Smagu, kad „Rojaus beieškant“ konkursinėje programoje susitiks su filmais iš viso pasaulio – Kubos, Meksikos, Argentinos, Rusijos ir kitų Europos šalių.“,- sako Ispanijoje viešintis režisierius Tomas Smulkis.

„Rojaus beieškant“ pasakoja apie režisieriaus Tomo Smulkio siekį susitikti ir dirbti su švedų režisieriumi Rojumi Andresonu: „Seniai sekiau, domėjausi Roy‘aus kūryba. Dabar pagalvojus, mano ankstesniems darbams R. Anderssonas turėjo daug įtakos. O ir Švedija dėl sunkiai paaiškinamų priežasčių man tapo artima šalimi. Tad mano svajonė buvo – nuvykti ten, susitikti ir padirbėti su Roy’umi bei iš arti pamatyti kaip jis dirba“,- filmo gimimo istoriją pasakoja T. Smulkis.

„Rojaus beieškant“, kaip geriausias trumpametražis dokumentinis filmas, buvo nominuotas „Sidabrinei gervei‘. Huesca dokumentinių filmų festivalis yra pirmasis tarptautinis festivalis, kuriame dalyvauja dokumentinis trumpametražis filmas „Rojaus beieškant“, Lietuvoje jo prejera įvyko praėjusių metų rugsėjo mėnesį, dalyvavo Vilniaus dokumentinių filmų festivalyje, Tarptautiniame Kauno kino festivalyje, Tarptautiniame kino festivalyje „Kino pavasaris“.

Šiuo metu filmas taip pat dalyvauja lietuviškų trumpametražių filmų agentūros „Lithuanian Shorts“ specialiojoje programoje, festivalyje „Sidabrinės gervės naktys“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: