(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Tris studentus ir jų darbų vadovus Ūkio ministerija apdovanos už magistro darbus šalies ekonomikos augimo ir konkurencingumo didinimo temomis.

Pasak ūkio viceministro Rimanto Žyliaus, jau tapo tradicija, kad Ūkio ministerija kasmet apdovanoja aukštųjų universitetinių mokyklų magistrantus ir jų mokslinius vadovus už darbus ekonomikos augimo ir konkurencingumo didinimo temomis.

„Skirdami prizus skatiname rinktis temas, kurios būtų naudingos būsimiems sprendimams, rengiant ūkio plėtros strategijas ar programas, formuojant ekonomikos politiką. Juk naujas požiūris iš „išorės“ visuomet naudingas ir leidžia į problemą pažvelgti kitaip, atrasti naujų, originalių ir netradicinių kelių“, – sako ūkio viceministras.

Konkursui universitetinių aukštųjų mokyklų magistrantai turėjo pateikti darbus pagal 15 temų, susijusių su tendencijų ir įtakos Lietuvos ekonominiam augimui bei Lietuvos ekonomikos konkurencingumo didinimui tyrimais.

Pirmoji vieta skirta Vilniaus universiteto Ekonomikos fakulteto magistrantei Julijai Jurkonytei ir darbo vadovui Ričardui Bagdonui už magistro darbą „Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramos naujoms šalims narėms palyginamoji analizė“.

Antrąją vietą užėmė Gedimino technikos universiteto Fundamentinių mokslų fakulteto magistrantė Kamilė Grabliauskaitė ir darbo vadovas dr. Remigijus Skirgaila už magistro darbą „Pelių Moloney leukemijos viruso atvirkštinių transkriptazių nukleotidų įtraukimo į komplementarios DNR seką tikslumas ir mutacijų dažnis in vitro“.

Trečiąją vietą laimėjo Vilniaus universiteto Ekonomikos fakulteto magistrantė Irena Daukševičiūtė ir darbo vadovas doc. Stasys Valentinavičius už magistro darbą „Daugiabučių namų modernizavimo projektų kreditavimo Lietuvoje finansinis pagrindimas ir vertinimas“.

Laimėtojai ir jų darbų vadovai bus apdovanoti lapkričio 12 d. vyksiančio Verslo dienos šventinio renginio metu. Pirmosios vietos laimėtojams skiriama 5000 Lt, antrosios vietos laimėtojams – 3000 Lt, trečiosios – 2000 Lt prizas. Remiantis konkurso nuostatais, laimėjusio darbo autoriui skiriama 75 proc., o darbo vadovui – 25 proc. premijos sumos.

Konkursas rengtas kartu su asociacija „Žinių ekonomikos forumas“. Iš viso šių metų gegužės mėnesį paskelbtam konkursui buvo pateikta 20 darbų.

Ūkio ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: