(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Po tris dienas trukusio karo teniso kortuose sekmadienio vakarą tenisininkai iškėlė Lietuvos trispalvę virš savo galvų, kai po paskutiniosios atkaklios 5 setų kovos 6:7 (6:5), 7:5, 6:0, 2:6, 6:4 Laurynas Grigelis (ATP reitinge 521 vieta) įveikė Daną Evansą (252) iš Didžiosios Britanijos tenisininkų rinktinės.

Deviso taurės turnyro Europos-Afrikos zonos II grupės pirmojo etapo kovos prasidėjo 18-mečio L. Grigelio ir 23-ejų metų Jameso Wardo (256) kova, kurią 4:6, 2:6, 4:6 laimėjo bitas taip išvesdamas savo komandą į priekį 1:0.

Tačiau pusiausvyrą atstatė geriausias Lietuvos tenisininkas 19-metis Ričardas Berankis (198) po labai atkaklios kovos 6:1, 4:6, 7:6 (7:5), 3:6, 6:3 įveikdamas D. Evansą. Vėliau sportininkas pripažino, kad tai buvo vienas ilgiausių ir sunkiausių kovų per visą jo karjerą.

Šeštadienį SEB arenoje vėl vyko tikras mūšis. Lietuvių dvejetas L. Grigelis ir 17-metis Dovydas Šakinis (856) kovojo su britais 25-erių metų Colinu Flemingu (ATP dvejetų reitingas – 53) ir 26-erių metų Kenu Skupski (54) ir pralaimėjo rezultatu 0:6, 7:6 (7:2), 5:7, 3:6. Tad į priekį vėl įsiveržė D. Britanijos komanda rezultatu 2-1.

Tačiau jau kitą dieną R. Berankis vėl atstatė pusiausvyrą rezultatu 7:6 (7:4), 6:3, 6:4 įveikdamas J.Ward.

Lemiamoje dvikovoje susitiko L. Grigelis ir D. Evansas. Pirmieji setai pasižymėjo ypatingu atkaklumu. Žaidėjai pelnydavo taškus tik po savo padavimų. Tad, pasidalinę po vieną pergalę, tenisininkai stojo žaisti trčeiojo seto, kuriame  L. Grigelis netikėtai 6:0 nepasigailėjo brito.

Tačiau jau netrukus, ketvirtajame sete, ėmė ryškėti lietuvio nuovargis – lietuvis nesugeba apginti savo padavimo, o paduodamas kamuoliuką kitą kartą suklysta tris kartus, taip leisdamas britu laimėti dar vieną setą.

Lemiamajame sete vėl grįžo įnirtinga kova taškas į tašką. Tačiau namie ir sienos padeda – stipriai sirgalių ir kolegų palaikomas L. Grigelis sugeba susikaupti, nepalūžti po išleistos pergalės 9-ajame geime ir priverčia klysti D. Evansą. Po lemiamu tapusio 10-ojo geimo jaunasis lietuvis iš džiaugsmo griūva ant žemės, į aikštę subėga visa Lietuvos rinktinė ir visi sušoka pergalės šokį, sakydami, kad sporte negali būti jokių stereotipų.

Po pergalės spaudos konferencijoje pasirodė visa rinktinė. L. Grigelis teigė, kad tokių emocijų dar niekada nebuvo patyręs, labai džiaugėsi publikos palaikymu, kuris neleido jausti nuovargio. Lygindamas pirmąją ir paskutiniąją savo dvikovas jaunasis sportininkas teigė, kad per pirmąjį mačą labai jaudinosi, tačiau pokalbiai su komandos kapitonu ir treneriais padėjo suvaldyti jaudulį lemiamojoje kovoje.

Remigijus Balžekas teigė, kad jo nenustebino toks puikus Lauryno žaidimas, jis kaip tik ir tikėjosi bei ruošėsi pergalei 3:2 ir čia nėra kažkoks stebuklas.

Toliau Lietuvos rinktinės laukia mačas svečiuose su Airija, kuri nugalėjo Turkijos rinktinę. Su pastarąja D. Britanijos tenisininkai varžysis dėl išlikimo II-ojoje grupėje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: