(c) Stebetojas.lt archyvo nuotr.

Rusijos kino kompanijos “Koktebel” prodiuseris Romanas Borisevičius paskelbė, kad režisieriaus Aleksejaus Popogrebskio filmas “Kaip aš praleidau šią vasarą” įtrauktas į 60-ojo Berlyno tarptautinio kino festivalio konkursinę programą.

Vieną iš dviejų pagrindinių vaidmenų juostoje apie besibaigiantį budėjimą poliarinėje stotyje vaidina Sergejus Puskepalis (nuotraukoje). Jis gimė 1966 metais lietuvio Vytauto Puskepalio ir internetui nežinomos bulgarės (o bulgarai nuo J. Basanavičiaus laikų yra lyg ir truputį lietuviai) šeimoje Kurske. Šiuo metu jis yra žymaus ir seniausio Rusijoje Dramos teatro Jaroslavlyje režisierius. Be režisavimo S. Puskepalis aktyviai vaidina, o pastaruoju metu artėja ir prie žvaigždės statuso. Už vaidmenį ankstesniame Aleksejaus Popogrebskio filme “Paprasti dalykai” pelnė tarptautinių, ir Rusijos kino apdovanojimų.

Filme “Kaip aš praleidau šią vasarą” pasakojama apie dviejų skirtingų kartų herojų likimus, kaip asmenybės ir charakteriai atsiskleidžia ekstremaliose aplinkybėse.

Šiemet Berlyno kino festivalio nugalėtojai bus paskelbti vasario 21 dieną.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: