(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės taryba atsižvelgė į Romainių bendruomenės kreipimąsi ir savo posėdyje nepatvirtino žemės sklypo Medekšinės g. 10 detaliojo plano.

Medekšinės g. 10 sklypo detalusis planas buvo rengiamas apie dvejus metus ir sukėlė nemažą greta gyvenančiųjų nepasitenkinimą. Šiame sklype buvo planuojama statyti naują 60 metrų ilgio ir 8,5 metrų aukščio prekybos centrą. Prekybos centrą buvo ketinama pastatyti vos už 3 metrų nuo gretimų sklypų.

„Jei šiame sklype bus pastatytas prekybos centras, neabejotinai pablogės gyvenimo sąlygos: kils triukšmas, bus teršiama gamta, nuvertės turtas. Naujo prekybos centro statyba gali sužlugdyti smulkaus ir vidutinio verslo atstovus, sudarkyti prestižinį Romainių gyvenvietės įvaizdį, ramybę ir išskirtinumą”, – posėdžio metu, kviesdamas Tarybos narius netvirtinti detaliojo plano, argumentavo Romainių bendruomenės centro atstovas.

„Savivaldybės tarybos narių grupė buvo nuvykusi į minėtą gatvę ir kalbėjosi su vietos gyventojais, išklausė jų nuogąstavimus. Pritariu išsakytoms mintims, kad prekybos centras tik pablogintų bendruomenės gyvenimą. Mes turime išklausyti gyventojus ir ieškoti kompromisų, tačiau šiuo atveju siūlau palaikyti bendruomenę”, – posėdžio metu sakė Tarybos narys Raimundas Kaminskas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: