© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Jungtinės Valstijos siunčia dar 130 karinių patarėjų į Irako šiaurę įvertinti humanitarinės krizės masto tame regione, antradienį pranešė gynybos sekretorius Chuckas Hagelis (Čakas Heigelis).

“Rekomendavau prezidentui, ir jis įgaliojo mane to imtis ir nusiųsti dar apie 130 vertinimo komandos narių į Irako šiaurę, Arbilio rajoną, įdėmiau ir nuodugniau įvertinti, kaip galėtume toliau padėti”, – sakė Ch.Hagelis.

Vienas amerikiečių gynybos pareigūnas nurodė, kad laikinai į Iraką siunčiama papildoma patarėjų grupė taip pat įvertins kitas humanitarinės pagalbos teikimo galimybes.

Šiuo metu ant Sindžaro kalno įstrigusiems irakiečių civiliams, kurie yra apsiausti kovotojų iš džihadistų grupuotės “Islamo valstybė”, humanitarinės pagalbos paketai mėtomi iš lėktuvų.

“Taip pat noriu pasakyti, kad tai atitinka prezidento Baracko Obamos (Barako Obamos) labai aiškiai išdėstytus kriterijus, jog Jungtinių Valstijų vaidmuo nėra plečiamas, o tik ieškoma būdų, kaip pagelbėti ir padėti patarimais irakiečių saugumo pajėgoms”, – pažymėjo Ch.Hagelis.

“Prezidentas labai aiškiai nurodė, jog mes negrįžtame į Iraką vykdyti jokios kovinės misijos, kokioje dalyvavome anksčiau”, – pridūrė jis.

Papildomą karinių patarėjų grupę sudaro jūrų pėstininkai ir specialiųjų operacijų pajėgų nariai, nurodė gynybos pareigūnas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: