Filmo plakatas © Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Didžiausias pasaulyje kino festivalis trečiadienį prasidėjo prieštaringų vertinimų sprogimu – kritikai negailestingai sutaršė atidarymo filmą apie Monako kunigaikštiene tapusią Holivudo žvaigždę Grace Kelly (Greis Keli).

Tarp kino pasaulio įžymybių, žengusių Kanų festivalio salės laiptais, buvo “Monako princesės” (Grace of Monaco) žvaigždė Nicole Kidman (Nikol Kidman), Sofia Coppola (Sofija Kopola), Willemas Dafoe (Vilemas Defo), Audrey Tautou (Odri Totu) ir vertinimo komisijos pirmininkė Jane Campion (Džein Kempion).

Nuo pastato fasado iš didžiulės nuotraukos žvelgė velionis italų numylėtinis Marcello Mastroianni (Marčelas Mastrojanis).

Tačiau atidarymo filmo kūrėjams šventė šiame Prancūzijos Žydrosios pakrantės kurorte buvo saldžiai karti, nes Monako kunigaikščio šeima kategoriškai nepripažino “į tikrovę nepanašios” juostos, o kritikai po išankstinės peržiūros neslėpė savo paniekos.

Laikraščio “The Guardian” kino kritikas Peteris Bradshaw (Piteris Bradšo) pateikė vieną griežčiausių recenzijų šiam režisieriaus Olivier Dahano (Olivjė Daano) filmui, kurį pavadino “tokiu stebinamai mediniu, kad iš esmės jis kelia gaisro pavojų”.

Dėl N.Kidman vaidybos jis pareiškė, kad ši australų žvaigždė visą laiką “plevena po rūmus su drėgnomis akimis … ir kiek pravertomis lūpomis, todėl atrodo kaip suaugęs Bembis po poros kokteilių, staiga prisiminęs smurtinę savo motinos mirtį miškuose”.

Tuo tarpu kitas Londono dienraštis “The Daily Telegraph” skyrė “Monako princesei” vieną žvaigždutę ir pavadino ją “fantastiškai kvaila melodrama”, kurioje N.Kidman, nors ir “nepaprastai talentinga”, negali “įtikinamai išreikšti … vaidmens, pagrįsto naivumu”.

“The Hollywood Reporter” kritikas filmą pavadino nuobodžiu ir pridūrė: “Tai sustiręs, nenatūralus … reikalas, kuris daug daugiau dramos sukėlė tikrovėje nei ekrane”.

Ant raudonojo kilimo N.Kidman spindėjo mėlyna, akmenukais puošta suknia be petnešėlių ir šypsojosi objektyvams šalia prancūzų režisieriaus O.Dahano, kuris atrodė prislėgtas.

Jo filme N.Kidman vaidina nelaimingą Grace, kuri miega atskirame nuo kunigaikščio Rainier (Renjė) miegamajame ir net galvoja apie skyrybas, o paskui priima iššūkį būti kunigaikštiene ir padėti prarastam vyrui spręsti 1962 metų politinę krizę su Prancūzija.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: