(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Penktadienį Kauno rotušės aikštėje miestiečiai ir miesto svečiai turėjo puikią galimybę pasigrožėti senoviniais automobiliais. Lenkijos automobilistų klubas į Kauną atvežė išskirtinius savo eksponatus – 15 senovinių automobilių.

Varšuvos regiono Automobilistų klubas minėdamas Žalgirio mūšio 600-ąsias metines bei automobilistų klubo 100-asias metines suorganizavo senovinių automobilių reidą Vytauto Didžiojo kariuomenės keliu. Reidas vyks liepos 29 – rugpjūčio 1 dienomis maršrutu: Zakroczym-Vievis-Kaunas-Trakai-Vilnius-Merkinė-Druskininkai-Korczew-Novy Dwor Mazowiecki- Zakroczym.

Delegaciją iš Lenkijos pasitiko Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas bei jo pavaduotojai Algimantas Kurlavičius ir Loreta Kekienė.

„Sveikinu tokią gausią delegaciją iš Lenkijos atvykusią į mūsų žaliąjį miestą Kauną. Jūsų žygis automobiliais siekia atkartoti Vytauto Didžiojo kariuomenės kelią į Žalgirio mūšį, pagerbiant mūsų tautų iškovotą pergalę. Noriu taip pat pasveikinti jus su klubo 100 gimtadieniu ir palinkėti, kad ateityje mūsų partnerystė būtų tokia stipri kaip Jogailos ir Vytauto“, – kalbėjo meras A. Kupčinskas.

Į šį renginį kartu su visu automobilių karavanu atvyko Zakroczymio miesto (Lenkija) meras Henryk Ruszczyk, mero pavaduotojas Jan Misiun, Tarybos pirmininkas Cyryl Radzikowski ir ponia Ewa Bartnicka, automobilių klubo viceprezidentė.

Zakroczymio miesto meras Henryk Ruszczyk nuoširdžiai padėjo mieto valdžiai už tokį šiltą priėmimą Kaune. „Tikiuosi, kad automobilistų klubo vizitas bus ne paskutinis mieste ir kitą kartą kauniečiai išvys daugiau senovinių automobilių, o mūsų miestų bendradarbiavimas tik stiprės“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: