Organizatorių archyvo nuotr.

Penktadienį Kaune prasidės tradicinis tarptautinis senturgis „Laiko ratu“, kuris truks tris dienas. Organizatoriai sako, kad tris kartus per metus vykstanti antikvarų, sendaiktininkų, kolekcininkų ir kitų senovės bei istorijos mylėtojų šventė gegužės mėnesį paprastai būna didžiausia ir produktyviausia.

„Senturgis kasmet vyksta kovo, gegužės ir rugsėjo mėnesiais. Kitais mėnesiais kartais trukdo oro sąlygos, o, pavyzdžiui, kovą, visi po žiemos sezono linkę labiau apsidairyti, susipažinti, pamatyti, kas siūloma. Tačiau gegužę, prieš vasarą, kada norisi originaliai pasipuošti sodybas, vyksta aktyviausia prekyba. Atitinkamai daugiausia būna prekybininkų, todėl ir pasirinkimas didžiausias. Gegužę – geriausias metas ieškoti originaliausių ir rečiausių senovinių daiktų“, – sako Jonas Plenta, vienas senturgio organizatorių.

Kaip ir visada, į renginį prekybos miestelyje „Urmas“ atvyks apie 300 sendaiktininkų, antikvaro kolekcininkų, bukinistų, numizmatų ir filatelistų iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Estijos ir kitų šalių.

Didžiąją senturgio asortimento dalį senturgyje sudaro seni paveikslai, monetos ir popieriniai pinigai, laikrodžiai, įvairiausi senoviniai namų apyvokos daiktai, baldai, prašmatnūs indai, servizai, žvakidės, senovinės kariuomenės ekipuotės detalės.

Lankytojai išvys ir tradicinę restauruotos XIX a. pabaigos–XX a. vidurio technikos parodą.

Senturgis vyks penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį (gegužės 9–11 dienomis) prekybos miestelio „Urmas“ teritorijoje nuo ankstaus ryto.

Organizatorių archyvo nuotr.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: