Kaunas.lt archyvo nuotr.

Iki vėlyvo rudens Kauno miesto pagrindines gatves, tiltus bei sankryžas puošia daugiau nei 35 tūkst. gėlių sodinukų.

Kauniečių akis gėlių žiedais džiugina Varnių ir M. K. Čiurlionio tiltas. Vienmetės svyrančios gėlės buvo pakabintos ir ant P. Vileišio tilto ir pėstiesiems skirto S. Daukanto tilto į Nemuno salą įrengtų apšvietimo stulpų. Iš viso pakabinta beveik 500 vazonų su visą vasarą žydinčiomis gėlėmis.

Gėlininkai geltonais gvazdikiniais serenčiais ir rožinėmis visažydėmis begonijomis išpuošė Laisvės alėją, Vilniaus ir M. Valančiaus gatvėse pakabinti vazonai su svyrančiomis pelargonijomis.

Kaip ir pernai, priešais geležinkelio stotį, Jonavos gatvės žiede, prie Vilniaus g., Savanorių pr. ir Vaišvydavos pl. įrengti šeši stovai su žydinčiomis gėlėmis.

Pasak Miesto tvarkymo skyriaus specialistų gėlynai ravimi bei laistomi šešis mėnesius nuo jų pasodinimo dienos. Atsižvelgiant į klimato sąlygas bei dirvožemį, kaip ir kasmet šiemet nuspręsta sodinti gvazdikinius serenčius, egiratus, kompaktines pelargonijas, visažydes begonijas ir Gvinėjos spriges.

Iki vėlyvo rudens kauniečius ir miesto svečius džiugins daugiau nei 35 tūkst. įvairių rūšių vienmečių gėlių sodinukų Laisvės al., prie Miesto sodo, prie Maironio paminklo, Vilniaus g. prie požeminės perėjos, L. Sapiegos g., Steigiamojo Seimo aikštėje, Santakos parke, Šv. Gertrūdos g., Europos pr. kalnelyje, Europos pr. ir Veiverių pl. sankirtoje, Sporto g., Vilijos parke.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: