(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybės taryba nusprendė, kad Savivaldybė dalyvaus Europos Komisijos dalinai finansuojamame projekte „Saugumo ir judrumo optimizavimas dėl darnaus transporto ir sveikatos“ (SMOOTH).

Įgyvendinant šį projektą dalyvaus 7 partneriai iš Prancūzijos, Kipro ir Lietuvos. Projekto įgyvendinimo metu bus sprendžiamos ypač aktualios Kauno miesto problemos didinat pėsčiųjų ir dviratininkų eismo saugumą.

Mieste bus įrengti pėsčiųjų šviesoforai, šviesos diodais (LED) ženklinamos pėsčiųjų perėjos. Jau kitais metais planuojama įrengti kilometro ilgio dviračių taką po P. Vileišio tiltu. Tokiu būdu bus sujungti Nemuno krantinės, Jonavos g. ir Raudondvario pl. dviračių ir pėsčiųjų takai. Kauno centre dviračių takai bus pažymėti termoplastiku. Juo bus pažymėtos ir pėsčiųjų perėjos prie visų vidurinių ir pradinių mokyklų.

Pasinaudojant anksčiau įgyvendinto projekto „BUSTRIP“ patirtimi, bus bendradarbiaujama su Kauno miesto ugdymo įstaigomis didinant eismo saugumą greta pradinių ir vidurinių mokyklų. Bus atlikta galimybių studija, kurioje bus numatyta galimų transporto problemų miesto centre, kurios atsirastų naujai pastatytoje Kauno pramogų ir sporto arenoje vyksiančių renginių metu.

Tikimasi, kad priėmus šį sprendimą padidės pėsčiųjų, ypač moksleivių, ir dviratininkų eismo saugumas Kauno mieste, pagerės eismo sąlygos bevarikliui transportui, sumažės miesto aplinkos tarša, gerės gyventojų sveikata.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: