© Agnės Sinkevičiūtės/KaunoZinios.lt nuotr.
Kauno miesto savivaldybė pateikė paraišką dalyvauti konkurse dėl 2014 m. patraukliausio turizmui miesto statuso (European Best Destinations awards 2014). Šįmet patrauklausio turizmui miesto titulas atiteko Stambului (Turkija).
„Tikimės, kad European Best Destinations organizacijos pagalba tūkstančiai keliautojų atras ir dalinsis Kauno miesto grožiu”, – teigė Kultūros ir turizmo plėtros skyriaus atstovai.
European Best Destinations (Europos Geriausios Vietos) – tai Europos ne pelno siekianti organizacija, įsikūrusi Briuselyje (Belgija). Šios organizacijos tikslas – skatinti kultūros ir turizmo vystymąsi Europoje. Bendradarbiaudama su turizmo biurais, organizacija dalinasi informacija apie gražiausius ir patraukliausius turizmui Europos miestus. Šiuo metu European Best Destinations organizaciją vienija virš 140 skirtingų Europos miestų.
European Best Destinations renka ir teikia informaciją apie Europos turizmo biurų veiklą, dalinasi šia informacija įvairiuose socialiniuose tinkluose, renka ir kaupia duomenis, susijusius su e-turizmu Europoje ir teikia šią informaciją turizmo biurams ir kt.

Kasmet organizacija skelbia konkursą, kurio metu yra išrenkamas ir apdovanojamas geriausias ir patraukliausias turizmui Europos miestas. 2013 m. patraukliausiu turizmui miestu buvo išrinktas Stambulas (Turkija).

Nuoroda į Kauno miestui skirtą puslapį internete:http://www.europeanbestdestinations.org/destinations/kaunas/.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: