© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Kauno taryba pritarė siūlymui pasiskolinti beveik 47 mln. litų, kad galėtų finansuoti stringančią Panemunės tilto statybą bei kitus miestui svarbius projektus. Sprendimui po diskusijų pritarta bendru sutarimu.

Miesto meras Andrius Kupčinskas sakė, kad padidinus skolinimosi limitą savivaldybei ir pasiskolinus 12 mln. litų, bus galima prisidėti prie Panemunės tilto statybų.

“Pasinaudojus banko paskola, atsiras svaresnis finansavimo šaltinis Panemunės tiltui statyti. Šie pinigai bus skirti tiltą statančiai bendrovei “Kauno tiltai” už jau padarytus darbus, kadangi šiuo metu darbai finansuojami iš pačios įmonės lėšų. Darbai nenutrūks ir vyks toliau”, – pranešime teigė A.Kupčinskas.

Anot jo, iki šiol “Kauno tiltai” atliko darbų už 35 mln. litų. Anksčiau jis teigė, kad Panemunės tiltui skirs 20 mln. litų pasiskolintų lėšų – šių pinigų pakaktų padengti skolą “Kauno tiltams”.

“Reikia dirbti ir šiemet, kad gautume ženklią sumą iš Kelių priežiūros ir plėtros programos. Apskritai nė viena savivaldybė tokio objekto iš savo biudžeto nėra pajėgi padaryti, todėl reikia skolintis”, – pranešime cituojamas Finansų skyriaus vedėjas Algimantas Laucius.

Kaip pranešė savivaldybė, “Kauno tiltai” jau išardė tiltą ir įrengė laikiną tiltą, iškėlė telekomunikacias, elektros ir apšvietimo kabelius, demontavo troleibusų linijas. Be to, įrengtos krantinės atramos, sumontuotos pagalbinės konstrukcijos, pradėtos montuoti perdangos konstrukcijos ir tęsiami tarpinių atramų įrengimo darbai.

Visa Panemunės tilto statybos rangos sutarties vertė siekia 103 mln. litų. Planuojama, kad šiemet valstybė iš Kelių fondo projektui skirs apie 15 mln. litų – iki šiol ji skirdavo po 5 mln. litų kasmet.

Miestui pasiskolinus dar 16,5 mln. litų, bus mokamas koncesijos mokestis už M.K.Čiurlionio tilto kairiojo prietilčio transporto mazgą, perkeliamas Karinių oro pajėgų Paieškos ir gelbėjimo tarnybos postas, įrengiamos Vainatrakio kapinės, rengiami Raudondvario plento ir 6-ojo Kauno tvirtovės forto techniniai projektai.

Dar viena – 18 mln. litų paskola numatyta švietimo objektams, Savanorių prospektui ir K.Petrausko gatvei rekonstruoti, Panemunės paplūdimiui įrengti, Intermodalinio terminalo Kauno viešajame logistikos centre statybai ir kitiems projektams.

Seimas gruodžio pabaigoje pritarė, kad Kauno valdžios skolinimosi limitas nuo šių metų padidėtų 10 punktų iki 50 procentų. Tai leidžia savivaldybei pasiskolinti papildomai 25-30 mln. litų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: