Kaunas.lt archyvo nuotr.

Vietų darželiuose trūkumas jau dveji metai Kaune yra užmiršta problema. Vis tik yra du jaunų šeimų gausiai gyvenami mikrorajonai, kuriuose dalis kauniečių savo vaikus turi vežti į kitose miesto vietose esančius darželius. Šiems žmonėms Kaunas turi gerų žinių.

 Dar 2014 metais už darželių durų Kaune buvo palikta daugiau nei tūkstantis vaikų. Įrengęs visiškai naują darželį, o veikiančiose įstaigose praplėtęs patalpas, Kaunas šią problemą galutinai išsprendė 2016 metų vasarą.

„Įveikę vieną svarbų iššūkį, priėjome prie kito. Nors į darželius nuo praėjusių metų vasaros patenka visi Kauno vaikai, dalis dviejuose mikrorajonuose gyvenančių šeimų iki dabar yra priverstos savo vaikus vežti į kitose miesto vietose esančius darželius. Su šia problema dažniausiai susiduria Šilainiuose ir Aleksote gyvenančios jaunos šeimos“, – kalbėjo Kauno mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė.

Kauno miesto savivaldybė nusprendė Šilainiuose pastatyti visiškai naują darželį. Jis iškils Kuršių gatvėje 49B. Ten dabar augančius brūzgynus pakeis 200 vaikų talpinsiantis modernus 3,2 tūkst. kv. m. ploto pastatas.

 „Naujame darželyje planuojame įkurti 6 lopšelio grupes, kurios talpins po 10-15 vaikų, ir 6 darželio grupes po 20 vaikų. Tai bus naujas, modernus ir visus šiuolaikinius standartus atitinkantis darželis vietiniams Šilainių vaikams“, – pabrėžė R. Šnapštienė.

 Šiuo metu vyksta pastato projektavimo darbai. Kitų metų pradžioje planuojama gauti statybos leidimą ir skelbti statybos darbų konkursą. Tikimasi, kad naujasis darželis duris atvers 2019 metų rugsėjo 1-ąją.

Iš viso Kaune per pastaruosius du metus įvairiuose miesto darželiuose išnaudojant iki tol nenaudotas erdves bei plečiant daugiafunkcinius centrus buvo įkurta 1060 naujų vietų darželinukams. Vienas geriausių pavyzdžių, apleisto pastato prikėlimas naujam gyvenimui, kuomet praėjusių metų spalį buvo atidarytas lopšelis-darželis „Aviliukas“.

 „S. Žukausko gatvėje stovėjusį apleistą pastatą, kurį anksčiau buvo planuota nugriauti, o sklypą parduoti – miestas pavertė moderniu darželiu. 2016 metų spalį duris atvėręs lopšelis – darželis „Aviliukas“ yra moderniausias valstybinis darželis Kaune. Jį šiuo metu lanko 231 vaikai. Vaikų ugdymui privalome skirti ypatingą dėmesį ir užtikrinti geriausias sąlygas“, – aiškino R. Šnapštienė.

2015 metų Kauno darželiuose buvo įkurta 616, 2016 metais – 444 vietos. Iš viso per dvejus metus Kaune atsirado 1060 vietų mažiausiems kauniečiams. 2017 metais įkūrus 3 papildomas grupes, buvo sukurtos 36 papildomos vietos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: