(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Spalio 1 dieną, 9.15 val. Kauno miesto savivaldybės mažojoje salėje Anoios apskrities (Ispanija) vadovai pristatys kartu su Kauno miesto savivaldybe vykdomą projektą SWITCH, kurio pagrindinis tikslas yra darbo rinkos gaivinimas organizuojant specialistų susitikimus ir keičiantis patirtimi.

Į Kauną atvyks Anoios (projekto lyderė), Segarra, Llucanes, Bages, Alt Penedes, Garraf ir Baix Penedes apskričių vadovai ir specialistai, Anojos apskrities verslininkų asociacijos, Katalonijos regiono darbo biržos atstovai.

Projekto SWITCH tikslai – identifikuoti silpstančius ir perspektyvius ekonominių veiklų sektorius, nustatyti darbo vietų pasiūlos ir paklausos santykius atskiruose regionuose ir į tai atsižvelgiant planuoti profesinį mokymą bei išskirti perspektyvius sektorius tolesniam vystymui.

Vykdant šį projektą bus kuriama metodologija, kurią naudojant būtų galima nustatyti sąsajas tarp profesinio mokymo ir specialistų poreikio darbo rinkoje, išskirti naujas iškylančias aktualias profesijas. Įgyvendinus šį projektą, bus siekiama jo rezultatus įtraukti į kiekvieno regiono užimtumo politiką.

2008 m. Anojos apskritis (Ispanija), rengdama paraišką ES paramai gauti, pakvietė Kauno miesto savivaldybę dalyvauti kaip partnerę projekte SWITCH. Kadangi projektas laimėjo ES paramą, šio projekto rėmuose kovo 25-28 d. Igualadoje (Ispanija) įvyko pirmasis specialistų bei politikų susitikimas, kurio metu buvo aptarti projekto tikslai, eiga ir projekte dalyvaujančių regionų ekonominė situacija. SWITCH projekto partneriai Ispanijoje: Anoia (projekto lyderė), Segarra, Llucanes, Bages, Alt Penedes, Garraf ir Baix Penedes apkritys, Lietuvoje – Kauno miesto savivaldybė.

Šis projektas yra finansuojamas Europos socialinio fondo ir Katalonijos darbo ministerijos lėšomis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: