(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės taryba, siekdama sumažinti administracinę naštą smulkiajam verslui ir sudaryti palankesnės sąlygas gauti leidimus, nusprendė pakeisti Leidimų prekiauti Kauno miesto viešosiose vietose išdavimo tvarkos aprašą – išbraukiant iš teiktinų dokumentų leidimui prekiauti gauti sąrašo asmens registravimo pažymėjimą, maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimą ir seniūnijos apžiūros pažymą.

Šių dokumentų egzistavimo ir galiojimo faktą bus patikrinta atitinkamose institucijose. Be to, numatoma galimybė verslininkams pateikti reikalingus dokumentus ir kitą informaciją elektroninėmis priemonėmis per atstumą arba per kontaktinį centrą.

Toks sprendimas buvo priimtas atsižvelgiant į Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos (LSVPA) prašymą. Asociacija teigė, kad pastaraisiais metais smulkaus verslo subjektams biurokratinė administracinė našta vis didėjo. Asociacija savo kreipimesi į savivaldybės administraciją prašė atlikti savivaldybės teisės aktų, reglamentuojančių prekybą kioskuose ir paviljonuose, pakeitimus.

Taip pat miesto Taryba nusprendė pakeisti Vietinės rinkliavos už leidimo prekiauti ar teikti paslaugas viešosiose Kauno miesto vietose išdavimą nuostatus – patvirtinant vieną (nepriklausomai nuo miesto vietos) vietinės rinkliavos už leidimo prekiauti ar teikti paslaugas kioskuose (paviljonuose) ir konteinerinėse degalinėse tarifą – 50 Lt už 1 kv. metrą metams.

Iki šiol galiojusiose nuostatuose buvo nustatyti dveji (priklausomai nuo miesto vietos) už leidimo prekiauti ar teikti paslaugas kioskuose (paviljonuose) ir konteinerinėse degalinėse tarifai, t.y. – centrinėje miesto dalyje (tarp K.Donelaičio ir Kęstučio g.), senamiestyje (Vilniaus g, Rotušės a. ir kt.) bei Zanavykų g., Alaušo g., Vytauto pr. – 150 Lt už 1 kv. metrą metams. Kitose viešosiose miesto vietose – 50 Lt. už 1 kv. metrą metams.

Prasidėjus ekonominiam sunkmečiui, sumažėjo pirkėjų srautas miesto centrinėje dalyje, senamiestyje, Zanavykų, Alaušo g., Vytauto pr.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: