(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Antradienį Kauno miesto savivaldybės didžiojoje salėje vyko seminaras-mokymai jaunimui iš Estijos, Vokietijos, Norvegijos ir Lietuvos. Pagrindinė seminaro tema – jaunimo integracija į darbo rinką. Renginio dalyvius pasveikino mero pavaduotojas Rimantas Mikaitis.

„Sveikinu atvykusius iš skirtingų šalių ir miestų į Kauną. Tikiuosi, miestas paliks gerus įspūdžius ir paskatins sugrįžti atgal. Džiugu, kad jaunimas ieško naujų kontaktų, keičiasi patirtimi, sprendžiant opią mūsų valstybės problemą – jaunimo nedarbą“,– sakė R. Mikaitis.

Kauno miesto savivaldybės remiamas projektas vadinasi “Do not waste your time and take this chance“. Projekto organizatoriai, pasitelkdami jaunimo iniciatyvumą, nori sudaryti geresnes sąlygas įsidarbinti universitetus baigiantiems studentams, vykdydami seminarus ir mokymus, siekia ugdyti jaunų žmonių pilietiškumą, motyvaciją ir verslumą.

„Mokysime seminaro dalyvius integruotai taikyti įvairių disciplinų žinias, supažindinsime juos su konkrečių ekonominių ir darbo rinkos procesų veikimu, lyderystės ir komandinio darbo principais, veiklos planavimo metodų, problemų sprendimo įgūdžių. Sieksime ugdyti analitinį mąstymą, taip pat skatinsime aktyviai įsitraukti į darbo paieškas, sukuriant sąlygas būti veikliems, dirbantiems, tobulėjantiems, besimokantiems, nuolat įgyjantiems patirties,“– sakė projekto vadovas Jonas Ignatavičius.

Projektas įgyvendinamas kartu su Jaunimo tarptautinio bendradarbiavimo agentūra ir Kauno miesto savivaldybe.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: