(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Lapkričio 13 d. (penktadienį), 9 val. Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas Savivaldybės mažojoje salėje susitiks su Siameno (Kinija) delegacija, vadovaujama pono Chen Xiumao, Siameno savivaldos komiteto pirmininko. Susitikime dalyvaus miesto Tarybos nariai, Savivaldybės atstovai.

Bendradarbiavimo idėja tarp Kauno ir Siameno buvo iškelta dar 1998 metais. 2001 metų kovo 8-15 dienomis Siamene lankėsi savivaldybės politikų grupė. Siekiant sustiprinti Kinijos ir Lietuvos miestų tarpusavio supratimą ir draugystę, taip pat norint padėti gerus dviejų miestų – Siameno ir Kauno – bendradarbiavimo pagrindus, Siamenas ir Kaunas susitarė plėsti draugiškus miestų gyventojų santykius ir prekybinius – ekonominius ryšius, suaktyvinti mainus ir bendradarbiavimą mokslo, technikos, kultūros, švietimo, sporto, turizmo, laisvų ekonominių zonų kūrimo, ekonominių ryšių užmezgimo, investicijų skatinimo ir kitose srityse. Šio vizito metu buvo pasirašyta Kauno-Siameno susigiminiavimo sutartis.

Siamenas (Xiàmén Shi) – tai antras pagal dydį Fudziano provincijos miestas. Fudziana – viena labiausiai klestinčių provincijų, esanti Kinijos pietrytinėje pakrantėje. Siamenas buvo vienas pirmųjų Kinijos miestų, klasifikuotų kaip Laisvoji ekonominė zona.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: