kaunas.lt archyvo nuotr.

Ketvirtadienį Kaune oficialiai atidarytas pirmasis JAV sveikatos apsaugos technologijų ir paslaugų milžinės „Intermedix Corporation“ paslaugų centras. Kompanija, į šį centrą investuojanti 17,5 mln. Lt, planuoja ateityje iš viso priimti iki 500 darbuotojų. Tai yra vienintelis šios kompanijos paslaugų centras, veikiantis už JAV ribų.

„Mes ilgai rinkomės, kur mums įsteigti tokio tipo paslaugų centrą, kol radome Lietuvą ir Kauną, kurie atitiko mūsų kompanijos keliamus kriterijus. Vienas iš svarbiausiu kriterijų, kodėl „Intermedix“ paslaugų centras įsikūrė Kaune – tai žmonės. kurie yra energingi, entuziastingi ir išsilavinę“,- atidarymo renginio metu kalbėjo „Intermedix Corporation“ vykdomasis direktorius K. Cook.

„Šios kompanijos atėjimas reikšmingas ne tik Kaunui, bet ir visai šaliai. Man tikrai džiugu, kad „Intermedix“ įvertino miesto potencialą bei galimybes ir savo kompanijos paslaugų centrą įkūrė Kaune. Šį „Intermedix“ investicija svarbi ne tik tuo, kad bus sukurtos apie 200 darbo vietų, bet kartu – tai didelis įvertinimas miestui. Įvertinimas, kuris ateityje, tikiuosi, lems kitų tarptautinių kompanijų investicijas Kauno mieste“, – teigė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

„Džiaugiuosi, kad „Intermedix“ po ilgų svarstymų dėl paslaugų centro vietos pasirinko Kauną. Mūsų šaliai užsienio investicijos yra itin svarbios ir reikalingos. Šiame globaliame pasaulyje Lietuvai yra svarbu būti konkurencinga ir patrauklia investuotojams valstybe. Tam pasiekti mums reikia, kad tokio lygio kompanijos kaip „Intermedix“ investuotų Lietuvoje“, – pabrėžė Vyriausybės vadovas Algirdas Butkevičius.

„Intermedix” per artimiausius metus planuoja sparčiai plėsti savo centrą Kaune, kuriame bus kuriami IT sprendimai bei aptarnaujami įmonės klientai. Įmonė tikisi pritraukti ne tik patyrusių IT profesionalų, bet ir jaunų specialistų bei talentingų studentų, todėl planuojama glaudžiai bendradarbiauti su universitetais diegiant praktinio mokymo programas.

Įmonė turi apie 2000 darbuotojų ir atstovybes 27-iuose JAV miestuose. „Intermedix“, dirbanti iš viso 18 pasaulio šalių, teikia duomenų bazių paslaugas sveikatos apsaugos sistemai bei technologinius sprendimus gelbėjimo operacijoms stichinių nelaimių atveju visame pasaulyje. Pirmąjį tarptautinį paslaugų centrą Europoje įmonė atidarė norėdama efektyviau reaguoti į klientų poreikius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: