(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Pernai laikinojoje sostinėje apsilankė apie 100 tūkstančių turistų, o tai yra keliomis dešimtimis tūkstančių turistų mažiau lyginant su 2009 metais. Tačiau šiemet tikimasi, jog jų atvyks du kartus daugiau. Šie lūkesčiai siejami su pigių skrydžių bendrove „Ryanair“, kurios kokybiškomis paslaugomis turėtų pasinaudoti nemaža dalis turistų. Skrydžių bendrovė nuo gegužės mėnesio iš Kauno oro uosto vykdys 18 krypčių skrydžius.

Prie turizmo skatinimo prisidėjo septyniomis kalbomis išleistas reklaminis leidinys apie Kauną. Šiemet kauniečiams ir Kauno svečiams siūloma naujų pramogų, renginių bei ekskursijų, kurias organizuoja turizmo informacijos centras. Miesto lankytojams bus siūloma daugiau negu keturiasdešimt pažintinių kelionių po Kauną ir jo apylinkes. Pagrindinė šio sezono naujiena, skirta vandens pramogų mėgėjams – šeštadieninė kelionė laivu į Kruonį bei Kulautuvą.

Prieš porą dienų Kaune atsidaręs dviračių nuomos punktas turėtų pradžiuginti miesto svečius, kurie pasigesdavo šios galimybės. Ketinama įsteigti dar vieną nuomos punktą prie Kauno pilies, tiesiami nauji dviračių takai, kurie patenkintų turistų poreikius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: