(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kaip ir kiekvienais metais, taip ir baigiantis 2009 metams, Kaunas vėl ragina miestiečius prisijungti prie tarptautinės akcijos ,,Išvalykime pasaulį”, kurioje Lietuva dalyvauja jau nuo 1995 metų.

Kauniečiai kviečiami grėbti lapus, rinkti šiukšles ne tik savo kiemuose, bet ir bendrojo naudojimo erdvėse. Spalio mėnuo – tai paskutinė galimybė susitvarkyti aplinką ir pasiruošti žiemos periodui. Akcijoje dalyvauti kviečiami visi – pavieniai žmonės, bendrijos, mokyklos, seniūnijos, organizacijos ir privačios įmonės. Jei šiukšlių sumažėtų, mus supanti aplinka taptų švaresnė ir jaukesnė, visiems būtų smagiau gyventi ir dirbti švariame mieste, ilsėtis švariuose miškuose ir parkuose.

Primename, kad sugrėbtų lapų ir surinktų šiukšlių negalima palikti nesutvarkius iki galo. Žaliosios atliekos pristatomos į kompostavimo aikštelę Petrašiūnuose (Nemajūnų g. 29 A) arba talpinamos į žaliosioms atliekoms skirtus konteinerius. Surinktos šiukšlės metamos į buitinių atliekų konteinerius.

Aplinkos apsaugos ministerija siūlo Lietuvos gyventojams tvarkymosi darbus organizuoti jiems patogiausiu metu iki pat Vėlinių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: