Wikimedia Commons archyvo nuotr.

KaunoZinios.lt šį mėnesį klausė kauniečių, koks objektas Kaune jiems kelia pasididžiavimą. Gauti rezultatai nuteikė optimistiškai ir tik patvirtino hipotezę, jog laikinojoje sostinėje yra kuo didžiuotis.

Išanalizavus apklausos rezultatus paaiškėjo, jog net 90 proc. kauniečių turi kuo didžiuotis antrame pagal dydį Lietuvos mieste. Tik 10 proc. apklaustųjų teigė, jog Kaune nėra tokio objekto, kuris keltų pasididžiavimą. Galbūt naujoji arena pakeis miestu nusivylusių žmonių nuomonę? Primename, jog iki šių metų lapkričio mėnesio kaip tik ir bus baigta statyti bei bus atidaryta išskirtinė ir didžiausia Baltijos valstybėse Žalgirio arena.

Apklausa parodė, jog 45 proc. kauniečių didžiuojasi Kauno rotuše, 33 – laisvės alėja, 31 – Kauno pilimi, 28 – Zoologijos sodu, 27 – soboru ((tikrasis pavadinimas – Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčia)) bei 24 proc. didžiuojasi nemuno sala.

21 prc. apklaustųjų didžiuojasi visais aukščiau išvardintais objektais, o 6 proc. nurodė, jog Kaune yra kitas objektas, kuris jiems kelia pasididžiavimą. Spėjame, jog tokiais objektais galėtų būti legendinė Kauno sporto halė, Pažaislio vienuolynas, Kauno marių regioninis parkas, Vytauto Didžiojo karo muziejus bei kitos garsios ar turistų gausiausiai lankomos miesto vietos.

Galima tik pasidžiaugti, jog Lietuvos, o ypač Kauno neapleidę ir į užsienį neišvažiavę miestiečiai vis dar turi kuo didžiuotis ir tikimės, jog ne tik miesto objektai, bet ir kauniečių darbai garsins Kauno garbę ir mes visi galėsime didžiuotis, jog čia gyvename.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: